Инцидентът е станал на АМ "Хемус"  при град Шумен (на около 2 км – етапна връзка). Луксозните машини пътували от София към Варна. На хлъзгав стръмен участък водачът на автовоза МАН изгубил контрол и камионът се обърнал в канавка, като затиснал две от колите. Третата изхвърчала и се приземила от другата страна на пътя, предаде БГНЕС.
“Колите струват общо малко над половин милион лева. Те са застраховани”, казаха от "Балкан стар аутомотив" ЕООД, които са вносителите на "Мерцедес" за България. Автомобилите са луксозни модели - две лимузини S 500 и E 350 CDI и джип GL 420 CDI.
Шофьорът е тестван за алкохол и пробата е отрицателна.
Заради инцидента участатъкъка от АМ Хемус между Шумен и Нови пазар е затворен за движението докато бъде направена организация за изваждането на автомобила, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Движението ще се пренасочва по следния обходен маршрут:
Път І-2 Русе – Варна(/от разклона за с. Мадара в посока Варна и от надлез Каспичан в посока Шумен).
ОПУ – Шумен призовава водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в посочения участък, както и да се съобразяват с пътната сигнализация.

Вижте още снимки