71-годишен италианец с деменция е изчезнал в Стара Загора. Това става ясно от пост в социалната мрежа, където се събира група доброволци, която да търси мъжа. 

Аттилио Данджело е в неизвестност от понеделник - 22 януари, като последно е видян в следобедните часове. Изгубил се е в района на "Алана", ул " Кольо Ганчев", някъде до пицария "Венеция", отбелязва Люба Маринова-Петкова, която публикува и данните за него.

Изчезналият италианец е облечен с масленозелено палто и зелен анцуг, с прошарена коса и носи диоптрични очила. Не говори български, а в него не е имало нито документи, нито пари. 

Във Facebook уточняват още че Аттилио не познава добре града и живее в Рим със съпругата си, която е българка, а сега бил за малко с дъщеря си в Стара Загора.

"Ако видите човек, отговарящ на описанието, обадете се на 112 и останете с него до пристигането на полицията, това е важно, за да бъде открит човекът. Телефон на дъщерята на мъжа- 0887-075-475", призовава Люба Маринова-Петкова и добавя, че постоянно се поддържа връзка със семейството. 

Очаква се тази вечер доброволческата група, която ще издирва 71-годишния италианец, да се събере в 19:00ч. пред пицарията, в района на която той последно е забелязан.