Фризьорството е сред най-тачените занаяти  в днешно време. В
занаятчийските камари в страната най-много майсторски свидетелства се вадят именно за тази професия. Веднага след това се нареждат козметичните услуги, сочат данните на експертите.
"Салоните за красота и фризьорските ателиета са много повече от фурните за тестени или сладкарски изделия, например. Вероятно това се дължи на суетността на жените и стремежът им да изглеждат добре дори и по време на криза", коментира за БТА Стоян Георгиев, председател на занаятчийската камара в Бургас.  Той отбеляза, че интересът към фризьорството и козметичните
услуги се дължи най-вече на малкото разходи, които са необходими за начало на бизнеса. Докато в другите занаятчийски професии са необходими повече инвестиции, отбеляза Георгиев. 
Експертът посочи, че бургаската структура, чийто състав е близо 2000 души, постоянно организира курсове за придобиване на майсторски свидетелства. В занаятчийската камара в Бургас от няколко години се вадят майсторски свидетелства дори и от хора, които се занимават с електроника, разказа той. Това са всички онези майстори, които поправят климатици, перални и друга битова техника, обясни Георгиев.