Благодарствен адрес и парична награда получи 34-годишната Мария Добрева, кондуктор в общинската фирма "Бургас бус". Тя бе наградена за това, че е сигнализирала в полицията, че на 12 юли по време на работа е намерила найлонова торба с 2 250 лв. в автобус на градския транспорт, пътуващ по линията Б 2.

Без колебание жената позвънила в полицията и пожелала да предаде сумата, без да се изкуши и да я задържи за себе си. Дошлите на място полицейски служители взели парите по законовия ред, но се изправили пред ново предизвикателство - как да открият техния собственик. За това отново помогнала 34-годишната бургазлийка.

Набитото й око и вътрешния усет й подсказали, че собственик на паричната сума бил възрастен човек - чест ползвател на услугите на "Бургасбус". Жената няколко дни по ред се надявала да го срещне сред пътниците, докато късмета й се усмихнал и тя го видяла на последната спирка на автобусите в к-с "Славейков".

Това бил 83-годишен чуждестранен гражданин, с множество здравословни проблеми, живеещ от дълги години в Бургас, който след претърпян инсулт трудно комуникирал.

Мария му обяснила с жестове, че е намерила парите му и че ще се обади в полицията, за да му ги върнат. Невярващ на късмета си и доброто сърце на 34-годишната бургазлийка възрастният човек получил обратно изгубената в градския транспорт парична сума.

За благородната постъпка Мария Добрева получи от Областната дирекция на МВР-Бургас благодарствен адрес, връчен ѝ от временно изпълняващия длъжността началник отдел "Охранителна полиция и КАТ" старши инспектор Павел Колев.

На жената бе връчено и парично поощрение от общинската фирма-превозвач "Бургас бус" с управител инж. Петко Драгнев и синдикалната организация на служителите във фирмата.

Снимка: МВР Бургас

По време на тържествената церемония, състояла се във фирма "Бургасбус", Мария бе придружена от съпруга си - шофьор в общинската фирма превозвач от три години и третата си дъщеря - 8-годишната Михаела, която с възхищение и радост слушаше похвалите към 34-годишната й майка.

Снимка: МВР Бургас