По данни на свидетели четири момченца от ромски произход, на възраст 4, 10 и 14 години, вървели по улицата, когато, в близост до дом № 10, били произведени два изстрела с ловна пушка. Децата са наранени със сачми, вероятно за птици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Бургас.
Те са откарани в Центъра за Спешна медицинска помощ в Бургас, като в последствие са освободени за домашно лечение. За срок от 24 часа в Първо РПУ Бургас е задържан предполагаемият извършител на прострелването - 31-годишният Рали Милев от кв. "Победа", който не дава логични обяснения по случая.
Според свидетели мъжът е започнал да стреля, след като заподозрял, че децата са брали от прасковеното дърво в двора му. Дни по-рано, след употреба на алкохол, Милев с нож е гонил по улицата други деца, но след намесата на полицаи бил настанен за едно денонощие в изтрезвителя и санкциониран по Указа за борба с дребното хулиганство.
След изтичането на 24-те часа в полицейския арест Рали Милев се е прибрал у дома си. Мъжът е познат на полицията. Той и друг път е отправял заплахи към местни жители и деца с брадви и ножове. От Центъра за психично здраве в морския град обаче отказвали да го настанят за лечение. Сега ще бъде изискано прокурорско разпореждане, с което Милев да бъде настанен принудително на лечение.
Вижте още снимки на ранените деца