Това заяви след като гласува столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в сградата на СОУ "Христо Смирненски" в Банкя, предаде БГНЕС.
Борисов съобщи, че е гласувал за европейска България, за тази България, която трябва да докаже на света, че може да бъде различна от най-корумпираната. Той определи като спекулация думите на президента, че може да има коалиция между ГЕРБ и БСП. Как най-корумпираните хора, които Европа отрече, дето бъркат в кацата с мед да ги сложим и тях. Нали ще ни бият с камъни хората, коза той. Според него именно заради коалиция с БСП и ДПС, бившият премиер Симеон Сакскобургготски сега не може да събере няколко процента, а в началото е посрещнат от 1 млн. души в София.
"Какъв 21 век и каква демокрация сме когато ДПС разкарва хиляди хора с автобус от град на град, за да гласуват по два-три пъти. Това ли е България, за тази България ли президентът апелира?", запита риторично още Борисов.
На въпрос дали се притеснява, че до него могат да застанат "кариеристи и парашутисти", като кмета на с. Ветрино, например, лидерът на ГЕРБ отговори: "Добре, нека кметът на Ветрино да ви бъде пример".
Президентът е трябвало да каже на правителството още преди година и половина да направи актуализация на бюджета, за да се знае сега истината за състоянието на държавата.
По думите на Борисов, доста социолози ще се учудят от изборната активност. "Изключително мощно хората искат да се махне тройната коалиция", смята той. Страхът, който БСП и ДПС изпитват, според Борисов, е от това, че кръговете и обръчите, чрез които са били източени милиони от държавата ще бъдат извадени наяве.
"А виждате, че в Банкя хората са кротки, когато не ги дразнят. Лидерът на ГЕРБ заяви и че има случаи на купуване на гласове с наркотици.

Борисов пред обективите
Вижте видео от изявлението на Бойко Борисов