Гичева загина на 31 юли при жестока катастрофа на път за Варна. Въпреки проливния дъжд в София, в храма се събраха най-близките й, както и редица популярни журналисти, работили с нея през годините, предаде Дарик радио. Сред опечалените на опелото дойдоха  журналистите Даниела Кънева и Иван Такев, композиторът Хайгашот Агасян, политикът Любен Дилов-син.
"Много потентен журналист, винаги с нестандартни идеи", каза за Живка Даниела Кънева - " Според мен тя беше парекселанс телевизионерка. Всичките й предавания, цялата й работа, още от първия момент си личеше, че е изключително талантлива и златна като човек."
"Разликата в нашите рождени дни е три дни", сподели Иван Такев - "Тази година за първи път не се чухме. На 25 юли аз не й се обадих, а тя не ми позвъни на 28-ми. Ако сте имали възможност да гледате в неделя по БНТ1 и Сателитния канал най-доброто от "Вариант 3", то можете да си дадете сметка за каква класа в нашата професия става въпрос."
"Много неща ме свързват с нея. За мое щастие, за първи път в телевизията съм се появил в нейно предаване", спомня си и Хайгашот Агасян - "Много слънчев и лъчезарен човек, усмихнат, ведър. Приятелче верно. Като ми казваше арменче, дай сега да направим това и това. Просто не мога да повярвам. Каквото и да кажа, за съжаление не може да върне нашето Жижи."

Вижте снимки

Вижте видео от погребението на Живка Гичева