Той се яви в окръжния съд в Бруклин два дни след като бе върнат, ескортиран от агенти на ФБР, обратно в САЩ от Испания, съобщи Ройтерс. Цолов избяга през май от домашния арест в апартамента си в Ню Йорк и седмица по-късно бе заловен в Марбеля, където използвал фалшив документ за самоличност и бил охраняван от бодигардове, съобщи БТА.
"Паникьосах се, Ваша чест, бях уплашен", обясни той пред съдията Джак Уайнстийн. "По отношение на престъпното ми поведение, аз съзнавах, че действията ми бяха противозаконни. Поемам отговорността и съжалявам за дествията си", заяви Цолов, цитиран от Ройтерс.
Цолов и бившият му колега от "Креди сюис" Ерик Бътлър бяха признати за виновни през септември. Бътлър пледира невинен и започна подбора на съдебните заседатели за процеса му.
Помощник-федералния прокурор Грег Андрюс каза днес в съда, че има възможност Цолов да се яви като свидетел на процеса.Той може да получи до 20 години затвор по всяко едно от трите обвинения, свързани с измама, и още 10 години по обвинението за бягството.
Обявяването на присъдата е насрочено за 27 октомври. Българският гражданин Цолов се призна за виновен и във визова измама за незаконно придобиване и използване накарта за постоянно пребиваване в САЩ от октомври 2005 до осъждането му през септември 2008 г.