Незабавно на място са изпратени автопатрули, дежурна оперативна група с дознател и екип на ДОТИ – МВР, съобщиха от пресцентъра на полицията в морската столица.
При избухването на бомбата в автомивката, на втория етаж, на която има кафене и офиси, не е имало хора. От взривната вълна са изпочупени стъклата и на съседни сгради.
Предстои да се изследва вида на експлозива. Вероятно това е тротил, което категорично ще бъде установено след назначената експертиза.
Автомивка "Рийс" е собственост на 51-годишния Руси Динков и на 28-годишния му син Стоян Русев от Варна. Преди години бащата бил шофьор на футболния отбор на “Спартак” и е известен с прозвището Полковника. Същият никога не е бил свързан със службите, но обичал да се представя като такъв. През лятото на 2006 година Руси Динков бе представен като спонсор на футболния клуб Спартак Варна.
Динков се занимава още със строителство и е собственик на фирмата "Рийс стройинвест" ООД. Синът пък е известен с прякора Стамата и работи на автомивката.
Работи се по няколко версии за установяване на мотива и извършителите на престъплението. Установява се алибито на лица от криминалния контингент. Има заподозрени, съобщиха още от пресцентъра на варненската полиция.
вижте снимки след взрива