Повече от 12 часа след разпространената информация, че убитият е бивш митничар, от Агенция "Митници" констатираха, че той никога не е работил при тях. Засега МВР съобщи, че Ивайло Иванов не е криминално проявен. Данните за това дали името му свързва с разработки на ГДБОП за престъпна група в района на Стара Загора, която се е занимавала с контрабанда на горива и стоки, остават непотвърдени. Не е ясно също дали се разследва евентуална връзка между Иванов и убития пред магазин "Била" в столичния квартал "Лагера" на 14 юни 2004 г. Петър Илиев (Пешо Кучето).
Тялото на Иванов беше открито до джипа му "Фолскваген Туарег" в четвъртък вечерта. Той паркирал автомобила си и тръгнал към входа на блока, когато бил застрелян. Предполага се, че убиецът го е уцелил от движещ се автомобил с 11 куршума, 5-6 от тях са попаднали в тялото и главата му. Отрито бе и куфарче, заключено с белезници за ръката на Иванов. В него са намерени 20 000 лева и фирмени документи.
Иванов е едноличен собственик на фирма "Транслинк Шипинг" ЕООД, занимаваща се с превоз на товари. Бил е съдружник с 50% дял в още две фирми, които са се занимавали с разчистване на сгради и търговия на дребно. Участвал е и в посредническа фирма.
Това е третото публично убийство в София от началото на месеца, за извършването на което няма задържани лица. На 4 ноември вечерта в столичния квартал "Белите брези" беше разстрелян 49-годишният Бончо Запрянов, който се занимаваше с търговия на горива. На 16 ноември пред бл.366 в "Младост" пък бе убит 31-годишният Десимир Иванов, който е бил разследван за кражби на коли.