Автобус на фирма "Eтап" катастрофира на пътя София-Варна в района на търговищкото село Железарци. Сигналът за инцидента е получен около 8,15 часа.

По първоначална информация шофьорът на автобуса е предприел неправилна маневра за изпреварване. Той се опитал да изпревари ТИР и се е сблъскал челно с друг камион с великотърновска регистрация, който се е движел към Варна, съобщи Дарик радио.

Леко пострадали са трима мъже и една жена от автобуса. Те са откарани без опасност за живота във великотърновската болница, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Велико Търново.
Останалите пътници са извозени към София със следващия автобус на фирмата, съобщи bTV.

Втора катастрофа с автобус стана малко след 11 часа на същия път край местността Кална кория. Шестима души са леко ранени.
Автобус на разградска фирма, пътувал в посока Велико Търново, се е сблъскал с лека кола, съобщи БНР. На завой “Фиат Типо“ навлязъл в срещуположното платно и се ударил странично в идващия автобус, който след сблъсъка се обърнал.

Пострадали са 23-годишен мъж и 64-годишна жена, която е шофирала лекия автомобил, както и четирима пътници в автобуса.
Оказана им е медицинска помощ в Севлиево и след преглед са освободени. Шофьорът на автобуса е в добро състояние и също не е останал в болница.

Последна актуализация в 15 ч.