Снощи в апартамент в блок 238 в столичния жк "Надежда" е открито тялото на 29-годишна жена с множество прободни рани. На място са изпратени екип от криминалисти. Убийството е извършено около 19.30 ч., а убитата е открита от нейната баба, съобщиха от прокуратурата.

Малко по-късно в столичната полиция е получен сигнал от жк "Люлин"-5 за верижна катастрофа пред блок 546.

"Пристигналите на място полицаи установяват, че таксиметров шофьор е ударил с колата си шест паркирани автомобила, а след това и движеща се кола - БМВ, в която са пътували бременна жена и дете", съобщи пред bTV директорът на СДВР комисар Младен Маринов.

В таксито е открита битова газова бутилка.

Работещите по двата случая стигат до извода, че двете престъпления са свързани. Междувременно обаче предизвикалият катастрофата таксиметров шофьор избягал от болницата, където е откаран след инцидента.

Той се казва Петър Кирилов Стефанов, на 48 години и е обявен за издирване. Той и 29-годишната Елена Грекова са живеели на семейни начала. Имат 13-годишна дъщеря.

Вижте снимки>>>

"Детето не е станало свидетел на убийството. Момичето е било навън заедно с прабаба си. В момента то е в сигурни ръце, под наш контрол. Най-вероятно мъжът умишлено е предизвикал катастрофата, за да се самоубие, но това ще се установи, когато го задържим", допълни комисар Маринов.

По неофициална информация 48-годишният Петър е убил Елена от ревност, съобщи "24 часа". Двамата живеели заедно с дъщеря си и бабата на Елена в наследственото жилище на младата жена в кв. "Надежда", но напоследък все по-често се карали. Скандалите били, защото Елена искала да напусне Петър заради друг мъж.

От държавното обвинение допълват, че в хода на разследването се разпитват свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението. Назначени са съдебно-медицинска експертиза и биологична експертиза.

Петър Стефанов е висок около 165 сантиметра, около 100-110 килограма с къса прошарена коса. Бил е облечен със синя тениска, къси дънкови панталони и черни маратонки. Дрехите му са били напоени с нафта.

Хората, които имат информация за местонахождението му, могат да сигнализират на тел.112, 02/987 77 77, в най-близкото поделение на МВР или тук на лично съобщение. Анонимността е гарантирана.

Разследването на случая продължава.