Един от известните бизнесмени в Тетевенския край - 80-годишният Иван Масърлиев, бе жестоко убит в дома си в село Български извор на 19 декември м.г. Тялото му бе открито от жената, с която живеел на семейни начала и техен съсед.

Трупът на възрастния мъж бил на пода, като ръцете и краката му са били вързани с кабел, а около врата му имало плетен бинт. Металният сейф, в който Иван Масърлиев държал пари и ценности, бил разбит и празен.

От Областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха, че във връзка с убийството се издирват 28-годишният Мирослав Илиев Еленков и 34-годишният Божидар Георгиев Гокин. И двамата мъже са от София.

Хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков съобщи, че задържаният мъж е 36-годишен. Той е криминално проявен и осъждан. Повдигнато му е обвинение, като след изтичането на 72-часовата му мярка за неотклонение, ще бъде поискано от съда налагането на постоянна мярка "задържане под стража".

От държавното обвинение съобщиха още, че Иван Масърлиев е бил завързан с кабел на стол, а устата му е била запушена с бинт. Той е починал от задушаване.

Впоследствие при извършени обиски в различни населени места са установени и иззети част от откраднатите златни накити.

Разследването продължава.