Бившият вътрешен министър разказа пред журналисти в парламента за SМS-а, докато коментираше решението на ГЕРБ да напусне парламентарната зала. От партията обявиха, че няма да участват в заседания, докато не спре арогантното отношение на "Атака", допускано от БСП и ДПС.

Цветанов бе попитан от репортер на TV7 дали по този начин вотът на избирателите не се подменя:

Не подменяме вота. Ние защитаваме точно тези над 1 милион български граждани, които вие пренебрегвате от вашата телевизия (гласувалите за ГЕРБ - б.р.). Но вие си обслужвате само ДПС. Вие, като журналист, бихте ли се обърнали към когото и да е български гражданин с думата „г-н, престъпник”? Вие ще пуснете ли SMS, с който да се обърнете „г-н, престъпник”?”. 

След това Цветанов показа на екрана на телефона си съобщението, което получил от Николай Бареков. 

Ето това е от директора на демократичната телевизия, на която е представител тази госпожа", добави ексминистърът и изчете на глас написаното. 

"Дори не гледам TV7"

Цветанов заяви, че не знае какъв е поводът за получения вчера SMS от Бареков и заяви, че нито се е чувал, нито се е виждал с него, дори не гледал TV7. 

"Не ме карайте да отговарям на нещо, което не смятам, че е нормално като поведение в една демократична държава или една телевизия, която претендира, че всъщност е много демократична и работи в полза на хората”, каза Цветанов. 

Отговорът на Бареков

По-късно Николай Бареков потвърди, че показаният от Цветанов SMS действително е изпратен от него.

"Да, това е SMS, който аз изпратих вчера на Цветан Цветанов, в който си позволих да го квалифицирам като престъпник. Направих това, защото от няколко седмици Борисов и Цветанов лъжат Европа, че са загубили изборите заради мен и TV7", заяви той, цитиран от телевизията.

Бареков уточни, че си е позволил да даде квалификацията "г-н престъпник" в лична кореспонденция, за разлика от бившия вътрешен министър, който от трибуната на парламента нарече български лекари "престъпници".

Той призова Цветанов да отговори публично на въпроса дали през 2011 г. е направил изявление пред тогавашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров, че щом ГЕРБ печата бюлетините, ще спечелят изборите за президент.

Преди дни екип на Николай Бареков беше замерян с фекалии по време на живо предаване от Монтана. Тогова той обвини за атаката ГЕРБ и лично Искра Фидосова, която е депутат от района.