Смъртта на 68-годишния Скот се разследва като самоубийство, съобщават от лосанджелиската прокуратура.
Няколко души са позвънили на телефоните за спешни случаи около 12,35 ч. местно време, за да съобщят, че от моста Винсънт Томас, свързващ района Сан Педро с южния край на остров Терминал в пристанището на Лос Анджелис, е скочил човек.
Тялото е извадено няколко часа по-късно от екип на пристанищна полиция.

Разследващите полицаи са открили бележка с контакти в паркирания на моста черен автомобил "Тойота Приус" на Тони Скот. Предсмъртна бележка по-късно е намерена в офиса на режисьора.

Роденият в Норд Шийлдс, Великобритания, Тони Скот е по-младият брат на известния холивудски режисьор Ридли Скот. Хората, работили с Тони, ще го запомнят зад камерата с традиционната му поизбледняла червена бейзболна шапка.
Отличителни визуални стилове характеризират филмите на двамата братя Скот - Ридли овладява майсторството да пресъздава цели светове с филми като "Гладиатор", "Блейд Рънър", "Пришълецът" и "Прометей", а Тони е известен с хиперкинетичния екшън и монтажа на ленти като влаковия трилър "Неудържим" с редовния му сътрудник Дензъл Уошингтън.

Тони Скот е първият от братята, вкусил касов успех с "Топ Гън". Филмът с Том Круз в главната роля печели 176 милиона долара от продажбата на билети и става най-касовата продукция на 1986 г. Скот работи отново с Круз четири години по-късно над лентата "Дни на грохот". Режисьорът е планирал и продължение на хита си "Топ Гън".
По-късно обаче Ридли Скот успява да създаде по-популярни и касови филми и печели одобрението и уважението на критиката - нещо, което остава непостижимо за по-младия му брат.

За разлика от брат си, Тони Скот никога не е участвал в надпреварата за "Оскар", а критиците често определят филмите му като наблягащи по-скоро на стила, отколкото на съдържанието.

Двамата братя управляват заедно компанията "Scott Free Productions" и са работили съвместно над филм със заглавие "Да убиеш Линкълн" по бестселъра на Бил О'Райли.
Компанията на братя Скот е продуцирала телевизионни драми, както и документалната лента от 2011 г. "Битката за Гетисбърг" за "Хистъри ченъл".

Освен над филма "Неудържим" Тони Скот е работил заедно с актьора Дензъл Уошингтън още четири пъти. Плод на съвместното им сътрудничество са лентите "Аленият прилив", "Мъж под прицел", "Дежа Вю" и "Ударът "Пелам 123": Отвличане в метрото".
Сред останалите по-известните филми на Тони Скот са "Истински романс" по сценарий на Куентин Тарантино, "Фенът" с Робърт де Ниро и "Обществен враг" с Уил Смит.

В неделя режисьорът Рон Хауърд е публикувал съобщение в Туитър, което гласи: "Тони Скот вече го няма. Трагичен ден".

Тони Скот е женен за актрисата Дона Скот, която се е снимала в няколко негови филма. Двойката има синове-близнаци.

Завършен през 1963 г., дългият 1847 метра мост Винсънт Томас се издига в най-високата си точка на 56 метра над лосанджелиското пристанище. Много хора са намерили смъртта си, скачайки от съоръжението.