Григор Димитров загуби мача си от световния номер едно Рафаел Надал, но показа много силна игра.

Вижте снимки от мача>>

Проф. Мариана Георгиева изпрати лични поздрави до най-добрия ни тенисист Григор Димитров чрез шефа на БФ Тенис Стефан Цветков.

"За пореден път Григор Димитров показа на спортния свят, че мечтите стават реалност, когато човек е последователен и убедителен в своите намерения и работа" пише в поздравленията си министърът.

"Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем показа възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис", изтъква проф. Георгиева.

"Като спортен министър съм горда с личности като него. Чрез спортната дипломация Гришо прави много за нашата страна", заявява тя.

Спортният министър казва, че "да затрудниш Рафа Надал и накрая великият испанец да признае, че късметът в този мач е бил на негова страна - какво по-голямо доказателство за възможностите на Гришата." 

Премиерът Пламен Орешарски също поздрави Григор Димитров.

"Цяла България следеше със затаен дъх всяко Ваше движение на корта в Мелбърн и нито часовата разлика, нито работният ден попречиха на страната да изпита удовлетворението от показаната игра и изключителното постижение за българския тенис", пише Орешарски в поздравлението си.

Името на Григор Димитров сега вече е марка за класен тенис. Име, с което
се съобразяват всички противници, дори и водачът в Световната ранглиста на ATP - Рафаел Надал, казва Орешарски
 
Още за мача на Григор Димитров и за спорта четете в Corner.dir.bg