"Повод да задам този въпрос е едно събитие, което се случи в началото на месец юни – влизането в "А" футболна група на ФК "Лудогорец", при което са били раздадени 12 000 кебапчета от собственика на една търговска верига", заяви  Манолова, която първа застана на трибуната, предаде "Фокус".

По думите й към максимата "Хляб и зрелища" управляващите добавят и кебапчета. Тя посочи, че с това действие са нарушени Изборният кодекс, Законът за политическите партии и забрана за финансиране на партии от юридически лица.
"По този начин, до изборите вие можете да спечелите и да раздадете на избирателите стотици храни, напитки, развлечения и дори и пари", каза още депутатката от левицата.

"Първоначално се бяхме разбрали с въпросния господин за 100 кебапчета, но той толкова беше убеден, че ще ме бие, че вдигна и започна да говори глупости. Сега всички му се подиграват. Обещавам ви да не ги бия повече и да не черпя, макар че от 20 години практикувам този вид дейност и в тениса играем по този начин "на вързано" – на сладолед, на пиле, на прасе", отговори Борисов, цитиран от КРОСС.
Той обеща, че щом това притеснява социалистите, вече ще играе само на по една бройка - на едно кебапче, на едно пиле.
„Това не можете да ми го забраните. Вашият председател се гмурка, избива риби”, добави Борисов по повод хобито на Сергей Станишев.

Манолова обаче отново репликира премиера: "Очевидно имате талант на спортист, препоръчвам ви да не се хабите на национален терен, а да изнесете проявите на международната сцена и да организирате среща с Меркел, Берлускони, Путин, Саркози".

Депутатката напомни и за подаръка на депутатите от ГЕРБ за рождения му ден на  - финансиране на проект за развитие на Банкя.
"Това са техните пари, ако искат ще ми купят кон, мамут, магаре...Ако искате си правете билбордове с мен и с г-н Костов, правете си, че ме уволнявате с билбордове, ваша си работа как да си харчите парите. Ние сме преценили по този начин - вместо за плакати и подобни агитации, ще ги харчим за болните деца, църкви, джамии, ремонт", отвърна й министър-председателят.

Тя обаче повдигна и въпроса за това, че армейски части в Пловдивско имат заповед да опънат 1400 палатки край язовир "40-те извора" до Асеновград, където през уикенда ще се събират депутати и активисти на ГЕРБ "да ядат чевермета". Това разкри вчера съветникът от БСП в Пловдив Тодор Кръстев.
От МО обясниха, че е "традиционна практика да удовлетворява и подпомага исканията на представителите на местните власти, при организиране на различни мероприятия".
"Нормално ли е български военнослужещи да опъват палатки за купон на ГЕРБ? Трябва да се борите за нормалното съществуване на българския народ, а не за чевермета да впрягате армия”, заяви още Мая Манолова, но не получи отговор.

Корнелия Нинова пък изтъкна, че в продължение на 40 дни Бойко Борисов не се явява, за да отговори на въпросите на опозицията, с което нарушава правилника. Според нея Цецка Цачева се опитва да го оправдае за неизпълнение на задълженията му под предлог, че е бил в чужбина.
Нинова обвини премиера и, че системно в продължение на 2 години обижда парламента, като даде пример с това, че не присъства по време на вота на недоверие миналия път, а заяви, че няма да го направи и сега.

"Нинова излиза и иска, ако може всеки ден да стоя тук, за да ви слушам тези толкова високомъдрени твърдения. С тях уронвате престижа на институцията”, отвърна обаче Борисов.