В писмото Волен Сидеров информира Хилари Клинтън за случилото се в заведение на 12 май, предаде БТА.
Сидеров излезе и с декларация от парламентарната трибуна по този повод.
По думите му, след като е предал на Уорлик папка със "сметка", направена от "Атака" за дължим наем за българските военни бази, посланикът го е заплашил с думите "Аз ще те унищожа" и "САЩ ще те унищожат".

Сидеров смята, че с поведението си Уорлик злепоставя САЩ.
"Според мен подобно поведение на дипломат и отправянето на заплахи е недопустимо и никъде по света никоя държава не би понесла който и да е чуждестранен посланик да се заканва по този арогантен начин на народен представител и председател на парламентарно представена партия, зад която стоят гласовете на 650 000 български граждани", пише Сидеров до Хилари Клинтън. Той посочва, че е това е обида и накърняване на достойнството не на личността Волен Сидеров, а на българския парламент.

"Не за първи път Негово превъзходителството си позволява да превишава правата си на дипломат и да се намесва по арогантен начин във вътрешните работи на една суверенна страна с 1300 годишна история, понастоящем пълноправен член на Европейския съюз и на НАТО", пише още лидерът на "Атака".

От мисията на Съединените щати в София определиха случилото се като евтин политически трик.

Последваха остри реакции срещу Сидеров от вицепремиера Цветан Цветанов и президента Георги Първанов. По думите на Цветанов посланик, на която и да е държава, не заслужава подобно отношение и такава демонстрация на публично място. 
Сидеров се държи провокативно, така както вече успя като партньор на мнозинството да ни скара с всички съседи, каза на свой ред Първанов. Той допълни, че „ние сме съюзници. Ние печелим не някой лев наем, а това България да стане привлекателна страна за американски инвестиции".

По-рано пък депутатът от левицата и бивш вътрешен министър Румен Петков направо обяви, че САЩ ще изтеглят Уорлик от България. Няма как Щатите да държат такъв боклук като него тук, заяви Петков.