Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде Дарик.

Вчера Сидеров поиска НСО да му назначи охрана, защото в столично заведение американският посланик у нас Джеймс Уорлик го заплашил, че ще го унищожи.Това разказа самият Сидеров от парламентарната трибуна. По думите на Сидеров реакцията на Уорлик била заради папка, която той му дал, с искане САЩ да платят 2 млрд. долара наем за базите, които ползват у нас, за последните 5 години.

„Не смятам, че трябва да премълчаваме нещо, което действително не кореспондира с поведението на политици, които все пак са част от нова България, която все пак е част от Европейския съюз. Евроатлантическото партньорство трябва да бъде изведено като приоритет за всяка страна-членка на Евросъюза", смята вицепремиерът. По думите му посланик, на която и да е държава, не заслужава подобно отношение и такава демонстрация на публично място.

Твърденията на Синята коалиция, че ГЕРБ управлява в коалиция с „Атака" и ДПС, Цветан Цветанов определи като несериозни. „Те може би си говорят за минал период от време как са решавали нещата", коментира заместник-председателят на ГЕРБ. Той бе категоричен, че днес партията му управлява самостоятелно и се подкрепя от определени независими депутати и политически формации, които при определени решения подкрепят политиката на ГЕРБ.

В курорта „Св. Св. Константин и Елена" край Варна министър Цветан Цветанов откри Регионална конференция на Европейския съюз на гражданите сеньори към Европейската народна партия за Югоизточна Европа „Старейшините и стратегия „Европа 2020" на ЕС". Съорганизатори на тридневния форум са Старейшини ГЕРБ и фондация „Ханс Зайдел".