Той смята, че САЩ ще го приберат под благовидния предлог, че ще търси американски инвеститори в България, но една от причините щяла да бъдат неговите чести посещения на скъпи нощни заведения с български красавици. Депутатът от БСП попита в ефира на bTV откъде Уорлик разполага с такива средства за честите си посещения.
„Учудвам се как могат да се пилеят така пари по кръчмите”, каза той и напомни, че в дипломацията има определен праг на търпимост.

Изказването на Румен Петков идва няколко дни, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров съобщи пред парламента, че е срещнал посланика в нощно заведение и след като му заявил, че САЩ ни дължат 2 млрд. наем за военните ни бази, той го заплашил, че ще го унищожи. Срещата, след която Сидеров поиска охрана от НСО, е била заснета от фотограф на "Атака" и снимката беше публикувана. На нея се вижда, че Уорлик е в компанията на млади жени.

Петков коментира и неговия личен конфликт с дипломата заради отнетата му виза за САЩ.
"Уорлик е лъжец и няма да ме съди, защото знае, че е лъжец. Излъга, че срещу мен се води разследване", каза социалистът.
Той за пореден път призова посланика "да излезе и да заяви, дали е употребявал наркотици". 
"Имам основание да смятам, че той е употребявал наркотици. Как се казва на човек, който употребява наркотици? Наркоман. Аз така знам.Има сведения, че убеждавал български граждани в полезността да се разреши меката дрога в страната. Но ние не сме Калифорния", заяви още бившият вътрешен министър.

Той се съгласи, че обвиненията му са остри, но „ние трябва да си даваме сметка кои са факторите в България, които се опитват да решават проблеми. Ако ние допускаме лъжци и наркомани да се бъркат във вътрешните ни работи, това е много лошо за страната”. Петков допълни, че дипломатът се меси във вътрешните работи на България „по един абсолютно безпардонен начин”: „Да търпим Уорлик не е добре за българската политика. Не може да влиза и да излиза в Министерството на икономиката все едно е в бащинията си. И да казва - дайте договорите с руснаците да ги видя, да ги огласим пред българските граждани”.

За изборите
Той коментира и предстоящите у нас избори за президент през есента.
Не знам дали кандидатура, която е политически обвързана, би могла да мобилизира нашите симпатизанти, каза той в отговор на въпрос дали БСП би подкрепила кандидатурата на Меглена Кунева.
По думите му обаче, ако Бойко Борисов не е кандидатът на ГЕРБ, БСП има големи шансове да спечели изборите за държавен глава.
Като "катастрофа" пък определи Петков кандидатурата на Цветан Цветанов.

Червеният депутат смята, че БСП разполага с достатъчно сериозни имена, които вече се обсъждат в публичното пространство, като Петър Курумбашев, Меглена Плугчиева, Костадин Паскалев (той обаче декларира, че няма да се кандидатира - бел. ред.).
"Трябва да извадим достатъчно популярна и силна фигура, която не се нуждае от представяне, а ще излъчва послания и политика", заяви Румен Петков.