"Няма какво да ни плашат нас с предсрочни избори. Няма нищо лошо да се случи на България, ако има предсрочни избори", каза още той, цитиран от БТА.

"Имам своите съмнения, че ГЕРБ ще паднат от власт с парламентарни средства, защото имат пълната подкрепа на партия "Атака", добави обаче бившият премиер.

БСП ще инициира създаването на парламентарна анкетна комисия за контрабандата и политическото покровителство върху нея, съобщи още той във връзка с разпространените разговори на директора на Агенция "Митници" с премиера, министри и депутати от ГЕРБ. Левицата ще води разговори с политически сили и неправителствени организации за оценка на ситуацията и бъдещи действия, в това число и за вот на недоверие към правителството.

От БСП вече са поискали и среща с главния прокурор и с ДАНС. Според Станишев е необяснимо как 20 дни службите и прокуратурата не могат да дадат отговор на въпроса, който се проверява за няколко часа, имало ли е досъдебно разследване срещу Ваньо Танов, кой го е разпоредил и колко време е продължило. По думите на червения лидер целта е да се спечели време, за да се подготвят кризисни пиар кампании.
Експерти на БСП работят по предложения за промени в Закона за специалните разузнавателни средства, добави Станишев.

"Най-логичният изход в тази ситуация изглеждат предсрочните избори", каза и  депутатът Ангел Найденов. - "Има тревожни сигнали и за Шенген - парите за влизането ни били усвоени на 100%, изпълнили сме техническите критерии, според управляващите, а стадо биволи от Турция свободно си влизат през границата ни и носят шап", коментира той.