Това съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. В предаване по телевизия Ен Би Си Буш каза на дъщеря си Джена: "Рисувам доста, защото, както знаеш, имам нужда от това."
Интервюто имаше за цел да привлече вниманието към нарисуваните от Буш портрети на световни лидери, изложени в президентския център на Джордж Буш-младши в Далас, щата Тексас.

Вижте портретите на Джордж Буш>>

Една от картините представя руския президент Владимир Путин със строго изражение.
"Аз го опознах доста добре. С времето това стана по-силно", каза Буш за приятелството си с Путин.

Той не коментира анексирането на Крим от Русия, но заяви: "Владимир е човек, който в много отношения разглежда Америка като враг. Аз, разбира се, се опитах да разсея тази негова представа."

Буш-младши изрази надежда в интервюто пред Ен Би Си, че неговите герои ще възприемат "портретите със същите чувства, с каквито съм ги рисувал. А това бяха приятелски чувства, аз им се възхищавам като лидери и помислих, че мога да им покажа какво е отношението ми към тях".

Експозицията включва портрети на германската канцлерка Ангела Меркел, италианския премиер Силвио Берлускони, афганистанския президент Хамид Карзай и други държавници, с които Буш-младши е работил. Той е започнал да рисува от 2009 г., като в колекцията си има рисунки на животни и натюрморти.