Така тя коментира инцидента на Околовръстното шосе в София, при който 30-годишен мъж беше жестоко бит с метални палки, а съпругата му удряна от няколко частни охранители.

От прокуратурата вече обявиха, че утре Цацаров свиква спешна среща с главния секретар на МВР и директора на “Охранителна полиция" за незабавни мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност.

Арнаудова допълни, че няма да се изчаква да изтече 72-часовото прокурорско задържане на четиримата мъже и още утре ще бъде внесено искане в съда за постоянния им арест, предаде БНР.

По думите й, благодарение на записа на съпругата на бития мъж, разследването е възможно да приключи скоро. До утре се чакат резултатите от съдебно медицинската експертиза. Продължават и разпитите на свидетелите.

Амбицията на държавното обвинение е делото да влезе в съда до десет дни, а обвиненията ще са за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и то в съучастие.

Дотук е ясно, че четиримата мъже, за които се проверява дали са охранители, са шофирали рисково още преди срещата си с пострадалото семейство. Карали са бързо и рязко, преминавайки от лента в лента. Когато засичат колата им и мъжът свирва с клаксон, те го принуждават да спре и се нахвърлят върху него и жена му с юмруци и палки, добави Арнаудова:

"Видът, в който са били облечени, е бил достатъчно респектиращ, а и грубостта и демонстрацията на явното неуважение към обществото, към личността на лицата са изключително сериозни. Прокурорите са категорични и безкомпромисни, че тези лица представляват висока степен на обществена опасност и ще използваме всички правомощия, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, това улично правосъдие и саморазправи", закани се говорителката на главния прокурор.

По неофициална информация задържаните биячи са охранители на дясната ръка на Златко Баретата - Ивайло Борисов-Ториното.


АНКЕТА: Как ще реагирате, ако сте свидетел на побой?