Това съобщи пред Дир.бг говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Вчера в 19.40 часа е получен сигнал на 112, че под тепето от южната му страна има труп на човек. Пристигналите на място полицаи са установили, че това е 20-годишното момче, което изчезна преди около 2 седмици. В него са били намерени личната му карта и мобилният му телефон, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Студентът Момчил Семерджиев бе в неизвестност от нощта на 18 срещу 19 септември и бе обявен за общодържавно издирване. За последно той е бил видян на съседното тепе - Бунарджика, а след това се обадил на брат си, че няма ключове. Оттогава нямаше и следа от него.

В последните дни в Пловдив листовки със снимката на момчето бяха разлепени из целия град. Проверени са редица сигнали, но никой от тях не дава резултат. Момчил не е имал рисково поведение, не е носел със себе си много пари, не е имал врагове, по данни на близките.

Прокурор Илиев бе категоричен, че по тялото на младежа няма следи от насилие. При огледа на тялото е установено, че двата крака на Момчил са счупени. Студентът е паднал от около 30 метра височина, като тялото му е открито под голямата скала с надпис "ВМРО" на Младежкия хълм.

Вижте снимки>>>

"Основната версия за смъртта на момчето е нещастен случай. Разбира се, разследването продължава. Когато имаме нова информация, ще я съобщим", допълни говорителят на Районната прокуратура.

Днес бе извършен втори оглед на местопроизшествието. Очакват се и резултатите от аутопсията.

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство, което е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 127 от Наказателния кодекс – за подпомагане или склоняване към самоубийство и последвало такова (това е стандартна процедура при смърт по неясни причини - бел.ред)

Под ръководството на прокуратурата се извършват процесуално-следствени действия – огледи, разпити на свидетели, назначени са експертизи и др.