На 16 септември Момчил се е прибрал вкъщи след 4-месечна бригада в САЩ. Два дни по-късно се събрали с приятели на тавана на кооперацията, в която живее с родителите и брат си Явор в пловдивския кв. "Кючук Париж", за да отпразнуват завръщането му, съобщи Plovdiv24.bg.

Вижте снимки >>>

По думите на Явор Семерджиев Момчил тръгнал с още двама младежи към паметника на Альоша на хълма Бунарджика. Прибрал се около 01,30 часа, но тъй като нямал ключ за входната врата, позвънил на брат си.

"В този момент аз пък изпращах приятелката си на гарата, която пътуваше за морето. Казах на Момчил, че ще се върна след 20 минути, но когато се прибрах нямаше никой пред кооперацията", уточнява Явор.

Той помислил, че Момчил е отишъл да спи при приятел, затова му звъннал едва в неделя сутринта. Телефонът на брат му обаче бил изключен.

Роднините веднага подали сигнал в полицията. Вече пети ден от 20-годишния младеж няма никаква следа.

"Обиколих с приятелите на Момчил всички тепета в Пловдив, но от него няма следа. Пети ден с родителите ми сме подложени на неимоверен стрес. Когато се чухме не звучеше притеснен или нещо такова. Нямаме абсолютно никакво обяснение", допълва брат му.

Явор Семерджиев моли всички за помощ, като ако някой има информация за Момчил, може да го потърси на телефон 0895 43 83 33 или да се обади на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.