Екипът на проф. Николай Габровски е поставил диск и стабилизация в областта на шията на 21-годишната състезателка по художествена гимнастика, която беше приета в болницата на 14 юни след падане от 6-ия етаж, за което се твърди, че е опит за самоубийство.

Дискът и стабилизацията са поставени на един от нестабилните фрагменти в областта на шията, съобщи пред журналисти говорителят на „Пирогов“ Мария Пойразова, предаде „Фокус“.

Тя уточни, че Цвети Стоянова е в реанимация, като след оперативен период, като припомни, че вече бяха извършени няколко интервенции.

Екипът на проф. Габровски се намеси за първи път при необходимост, когато организмът ѝ позволяваше да бъде извършена доста голяма по обем интервенция в областта на нейния гръбнак. Сега неговият екип отново оперира нейната шия“, добави Пойразова.

Тя уточни, че лекарите очакват да лечението й да продължи с рехабилитаицонни грижи. До момента тези грижи са дали много добър ефект върху състоянието на спортистката.

Според нея е рано да се каже кога ще бъде изписана Стоянова. На въпрос дали има прогнози за завръщане на гимнастичката в спорта, тя отговори, че първо трябва да бъде изписана.

Говорителката на "Пирогов" съобщи също, че състоянието на 7-годишното дете, което пострада в катастрофа край Разлог е много тежко и има реална опасност за живота му. Момченцето беше ранено заедно с трима възрастни при инцидента, който стана вчера вечерта.

Детето е настанено в Детска реанимация.

Детето е в изключително тежко състояние. Екипът на проф. Надежда Гаврилова буквално се бори за неговия живот, тъй като е с политравма. Има сериозни наранявания, мозъчна травма с мозъчен отток, контузия на белия дроб, няколко счупвания в областта на подбедрицата и бедрата“, каза Пойразова, която не се ангажира с прогноза за състоянието му.