Димитринка Костова призовава парите, които родигелите биха дали за букет, да бъдат преведени по сметката на второкласника Михаил. Момчето се нуждае от операция на окото в Израел, съобщиха Топновини и Би Ти Ви.

Вижте снимки >>>

От Община Стара Загора зарадваха в първия учебен ден учителката Димитринка Костова с почетен плакет за доброта, предаде БТА.

Димитринка Костова е класен ръководител на втори Б клас в ХI-то основно училище "Николай Лилиев” в Стара Загора. В нейния клас учи 8-годишният Мишо.

При инцидент през лятната ваканция, детето губи зрението на дясното око. Според майката на пострадалото дете, то е било ударено с пръчка от свое другарче.

Лекарите зашили роговицата на окото, но травмата била много дълбока. Разбрали, че в клиника в Израел, може да се извърши операция, след която детето ще може да вижда.

Интервенцията обаче струва 12 000 долара, които семейството не може да осигури. Затова търси помощ от добри хора.

Класната ръководителка на Мишо разбира за проблема преди два дни. В социалната мрежа тя моли родителите да преведат парите за цветя по банковата сметка на Мишо.

"Моля, родителите на ІІ Б клас да не ми купуват цветя, а да дарят парите за Мишето. Прекрасно дете! Отличен ученик! Страхотни родители, но са с непостоянни доходи и това не им дава възможност да си изтеглят кредит”, обяснява Димитринка Костова.

"Вярвам в доброто и мисля, че с помощта на всички, ще помогнем и ще върнем отново светлината в оченцето на Мишето”, категорична е преподавателката.

Родители от класа вече се организират да съберат пари в помощ на семейството на Мишо. Надяват се и други хора да се включат.

Банковата сметка за Мишо е:

BG50 UNCR 7000 1522 729226
BIC: UNCRBGSF
Титуляр на сметка: Виктория Иванова
УниКредит Булбанк

Шест училища в Пловдив също направи подобна обща акция в първия учебен ден. Децата не подариха букети на преподавателите си. Вместо това предвидените средства те дариха за благотворителна кауза. Кампанията е в полза на 23-годишния Николай Павлов, който се бори с левкемия.