Учителка се отказа от цветя в полза на болен ученик

Старозагорска учителка се отказа от цветята за първия учебен ден. Тя поиска парите за цветя да отидат в сметката на второкласник, който се нуждае от операция.

Обратно в новината

Коментари - Учителка се отказа от цветя в полза на болен ученик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз дарих с радост и пак ще го направя при заплата, в края на месеца. Според възможностите ми, разбира се. Няма смисъл да коментираме държавата и управниците ни, а всеки, който има на сърце - да помогне без много приказки. Всеки сам отговаря за делата си! На родителите на Мишо пак ще кажа: Идете в православен храм да се прочете молитва за изцеление от свещеника! Другото Господ ще го нареди!

Благодаря на тази учителка за примера! Пожелавам й да бъде най-щастливата учителка с оздравялото учениче, което вижда прекрасно и с двете си очи!

Аз съм малко със смесени чувства при такива прояви. От една страна звучи добре направеното. Но има и доста лоши последствия. Първо за продавачите на цветя. Те сигурно са разчитали на тоя празник да направят пари. Едва ли са от най-печелившите бизнеси, такива празници са няколко дни в годината и сигурно са си правели сметка да си плятат с тия пари парното ии тока или каквото да е там. Сега тая учителка ги е заклала. Второ ние не знаем какво е състоянието на това момче и колко може да му помогне тая операция в Израел. Ами то е пълно с нещастни хора, дето утре може да си въобразят че в Израел ще ги оперират успешно. Просто за такива операции си има държавна агенция, там да се насочат. А не да ми се хвалят по форумите.

А кога...държавата,т.е.,онези отговорни лица,които са нейни представители и...харчат нашите пари от данъци,ще си влязат в ролята,за да може и в тази кочина да се случват понякога...чудеса?!? А не само да четем,как милиони потъват някъде си,незнайно защо!!! Търсят се...12 000 долара,а не...12 милиона,нали така??? А в същото време плащаме заради..."високообразованите ни"тиквеници,които сключват потайни договори от наше име за неща,които никога няма и да видим реализирани...ежедневни лихви в размер на над половин милион долара(ако не се лъжа)заради гьола около Белене!!! Малоумна държава сме си и това е!!!

Прекрасна, истинска учителка и Човек.

За бежанците пари има за нашите деца няма. Що за скапана държава сме

Аз дарих тази сутрин, затова коментирам! Честит празник на учителката, на Мишо, на неговите родители и на целия клас!

До 0877 848180 - някой скоро да ти е казвал, че си тотално завършен идиот!

Хайде момчета, без много приказки кой с колкото може да се включи ! Детето заслужава, каузата също.

Точно на тази учителка, цветя трябва да се подарят, а за детето всички наистина трябва да помогнат! Двама на снимката са националното богатство на страната, трябва на ръце да се носят!

Много благороден жест! Така или иначе от цветята няма кой знае каква полза!

Поздравления за тази учителка!!!!! Но защо за Митьо очите имаше пари за лечение, а за едно малко българче се нехае от страна на държава , политици и т.н. Но митьо се отчита правилно нали господа "управляващи" кукумявки

Това не е банковата сметка на Мишо Бирата, а на друг Мишо, нали ?

човек те нарече долен идиот,ще е несправедливо за идиотите!! Точно,на такава тема да си изливаш помията...

За това момченце ще даря с удоволствие по посочената банкова сметка! Родителите му да го заведат в православен храм и да му се прочете молитва за изцеление на травмата. Пожелавам му от сърце скоро да вижда с окото си! Учителката е постъпила много човечно и правилно!

Всички се опитват да правят някакви схеми да точат пари- и учители, и лекари, и полицаи, и общинари и ...

има и схеми за източване на съдържанието на главите и ти си една от жертвите.

Как така детето окьоревяло от удар с пръчка от свое другарче ? Ако е така нека родителите му да платят лечението и обещетение.

умственото ти състояние си личи,че на твоите родители,шофьорът на камиона който ти размаза кофата,не е платил обеЗщетение,че да те оперират,поне телешки мозък да ти сложат.

мене ме вълнува какво е направила Силвия Зубева ?

ако вземете само една кола от бул. България, от тези дето пътуват за Бояна, ще платите на детето, защо събирате от хората, тия мутри за какво са им толкова пари, само де се шмъркат и да правят золуми

В училищата повече се говори за пари и все по- малко за основната дейност на всяко едно училище!!

БОЙКОООООООООО, къде е държавата да се погрижи за поданиците си и най-важната част от тях - децата? Само с приказки и обещания не става.

Вместо празни коментари , нека всеки коментиращ да пусне по сметката на детето 20-30 лева ! Нужни са дела не приказки!!

Не се захласвайте. Като започнат да ви искат пари за зелено училище, за частни уроци, за физкултурния салони и за какво ли още не, други песни ще запеете. Защо един кмет забрани децата да носят пари в училищата? Да паднеш от умиление, не искам цветя, дайте парите... Браво! Ураа! Да живее!

поздрвления за учителката! знам и вярвам,че има още добри хора в България,дори и аз самият плaщам по 10€ на месец за "SOS-kinderdorf",но... ...лошото е,че през 21 век в страна,която е не от "третия свят",трябва да се достига до това. ежедневие е вече на всякъде по света,да се събират помощи за деца в нужда ,когато в същия този свят ,ежедневно се изразходват-извърлят милиони долари под формата най-вече на оръжейни боеприпаси(бомби) с цел ...,която се ръководи и води именно от чувството и дългът да се помогне-тук е точно парадоксът!!! ако всичката тази енергия и средства бъдат съсредоточени в помощ,а не във война и конфликти,нямаше да се случват неща като споменатото в статията! "управляващите" света,създават проблемите,-нека те да ги решават също,...но уви

Тази сутрин отивайки на работа, гледах как всички майки и татковци с деца и по-големи деца, носеха букети с цветя (и повече от един букет) и си мислех нещо подобно. Това го наблюдаваме и в края на учебната година! Добре е да се покаже отношението към учителите, но едновременно получени толкова цветя, които за няколко дни са на боклука, си е разхищение. Аз се отнасям с безкрайно уважение към този почин, вместо на боклука тези пари отиват за нещо стойностно! Всеки да помогне на който иска с каквото може!

Помислете преди да пишете Браво. Тази учителка симисли че цветята и се полагат и иска парите. Чии пари. Парите на родителите на децата. Защо не извади от нейните пари. Това е цинизъм. Пълно падение. Учениците донесли цветя и сега какво, да ги върнат ли или да и дадат парите и да ги внесат в банкова сметка. Училището не е благотворително дружество. Пълно падение!

Драги, моля прочетете отново ,което сте написали и изчезнете от форума. Вашето е пълна деградация, и най-важно от Вас никой не иска нищо. Ваша ракийка и салатка ще ви осигурена. Съчувствам на Вашите деца, ако ги имате ,разбира се

Може би ,защото сте рускиня и затова пишете глупости........смешно е.

Имате право! Щом държавата не иска да осигури адекватно лечение на българско дете, това наистина е падение! Затова и нас превръщат в благотворително дружество! Жалко е наистина!

вижте - ясно ме е, че някои хора винаги търсят извинение за да не помогнат на другите. Но няма нужда да го правите - никой не ви кара насила нито задължава. Само че аз знам, вие това извинение го търсите за пред самия себе си - окаляйте и мразете, така по-лесно ще си преспите съвестта.

Голям тъпак си

Здавно осигурено българче. За него, разбира се пари няма. Пари има за нахлулите нелегално "мигранти". Сбъркана държава с държавници със сбъркана ценностна система.

Уичтел и Човек с главна бугква. За който това е не професия, а призвание. За който си сигурен че освен учебната програме ще даде още един ценен урок на учениците си - състраданието. Да е жива и здрава и тя, и детето!

Има и други такива хора (слва богу). Например в 16-то училище в София учители са се отказали от цветя, за да се купят помагала на социално слабите ученици.

Слава на Господ,има още хора - особено възпитатели - които в тази съвременна джунгла не са се превърнали в диви кръвожадни животни!! Особено на такива учители,трябва ръцете да им целуваме,че отстояват на трудностите и продължават да са човечни!!

Браво на жената!! Истински човек,на когото спокойно можеш да се довериш,че ще направи детето ти ЧОВЕК!!! С такива учители,всички възстановяваме нашата вяра за бъдещето на човечеството!! ПОКЛОН!!!!

И ако всички дебили които тук се правим на неповторими мозъци,внесем на тази сметка по ЕДИН ЛЕВ,половината от парите ще се съберат!!

Подобни хора ни напомнят, че българският дух не е загинал. Мога да кажа само браво и да се поклоня доземя на тази учителка. Използвам случая да поздравя всички учители с 15 септември.

Това е Човек и учител. Браво. Тя има най красивия букет - мъдростта. А за момченцето - вяра и надежда за оздравяване. Ще се моля за тях .