Според заключението на ревизорите няма несъответствия между приходите и разходите на кмета на Сливен и неговото семейство, предаде "Фокус".

Данъчните установили, че Лечков е получавал доходи само от трудови правоотношения и в ревизирания период няма никакви търговски дружества на негово име или участие в такива, сочи още данъчната ревизия. От играта си като футболист в чужбина – в "Олимпик" Марсилия, Германия и Турция, Йордан Лечков се е върнал с няколко милиона лева в страната. От тях той е реализирал различни сделки, като няма закупени жилища, а само няколко земеделски имота, но и те са на името на неговата съпруга.

Сливенският кмет е раздал и хиляди левове като заеми на свои близки и приятели, но всички те са били възстановени. Лечков е отчел и всички свои пътувания, като е предоставена подробна информация за това къде е ходил и какви средства е изхарчил, както и откъде са дошли тези пари.

Ревизорите са проверявали сметките на Йордан Лечков към всички мобилни оператори, какви са задълженията му към ВиК и електроразпределителното дружество, а също и какви банкови сметки има и в кои банки са. Проверено е било дали надлежно е внасял дължимите данъци. Ревизията е установила, че кметът е финансово изряден във всяко едно отношение.

До момента в качеството му на кмет на Сливен Йордан Лечков е обвинен в девет  престъпления по служба, а обвинителните актове по три от случаите са внесени в съда.