Побоят е станал около 21.10 ч. на бул. "Сливница" в района на „Захарна фабрика".

Тримата бежанци, които са на възраст между 26 и 38 години, са нападнати от група от над 20 мъже с бръснати глави, въоръжени с ножове, колани и метални боксове, съобщи bTV. Ливанецът обаче е успял да избяга.

Според СДВР побоят над чужденците е бил с цел грабеж, а не от ксенофобски подбуди. Оттам отричат и информацията, че нападателите са били с бръснати глави.

Пострадалите сирийци са потърсили медицинска помощ във Военномедицинска академия. Единият от тях е със счупен нос, а другият с множество порезни рани по главата. След като раните им били обработени, бежанците са подали жалба в Трето РПУ. Те твърдят, че биячите са им откраднали около 1000 евро.

Нападателите се издирват. Eдин от тях е задържан, предаде по-късно БНР. От пресцентъра на МВР и на СДВР не потвърдиха информацията. Оттам уточниха, че процесуално-следствените действия продължават.

Това е поредният случай на нападение срещу бежанци в София през последния месец.

На 9 ноември 28-годишният Георги Димитров - Метин, който е от шуменско село, бе нападнат от петима души, които го помислили за имигрант. Преди да го пребият, нападателите нахлули в пансион, обитаван от нелегални имигранти. Изпочупили вратите, но чуждите граждани успели да ги изблъскат.
След това атакували Метин, свалили го на земята и го ритали в главата. Той е с черепно-мозъчна травма и в кома в реанимацията на Военномедицинска академия.

Няколко дни преди това пък 17-годишен сириец беше нападнат и ранен с нож от непознати близо до общежитието в столичния квартал "Военна рампа".