По думите на министъра на земеделието Мирослав Найденов дейността на предприятието е прекратена, след като Агенцията по безопасност на храните е взела проби и е установила за втори път нарушение в рамките на 3 седмици, съобщи БНТ.

Министърът е поискал вътрешна проверка от Инспектората, за да установи дали държавни служители са тълкували порочно европейски регламент. От „Галус трейд” пък твърдят, че направените лабораторни анализи са незаконосъобразни.

На 1 юни на специална пресконференция директорът на Агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов обяви имената на 7 фирми-производителки на птичи продукти, които са влагали повече вода и соли в пилешкото месо. Едно от седемте предприятия бе именно "Галус Трейд", като в пробата бе открито съдържание на вода от 35%.

Още тогава Мирослав Найденов заяви, че инжектираните големи количества соли с вода в пилешкото месо са по-вредни от бактерията Ешерихия коли в Западна Европа и се закани, че при следващи нарушения фирмите ще бъдат затваряни.