Коментари - Карадимов лансира евтин кредит от ББР за държавните служители пред пенсия | Днес.dir.bg

Карадимов лансира евтин кредит от ББР за държавните служители пред пенсия

"Представяте ли си социалния ефект от едно такова действие", попита риторично служебният министър на иновациите и растежа, който упражнява правата на собственик (100%) на акциите в капитала на Банката за развитие

Обратно в новината

Коментари - Карадимов лансира евтин кредит от ББР за държавните служители пред пенсия | Днес.dir.bg

Коментари

Комунистите родината изграждат, комсомолците със тях строят. Комунистите щурмуват небесата, комсомолците след тях летят. Комунисти, комсомолци, пионери, сме в един и същи строй. Комунисти, комсомолци, пионери, заедно във труд и в бой! Така и стана комсомолци и пионери управляват нашатамила татковина. И въпреки че са много добре сега, тайно се надяват да се върне бай Тодор.

Г-Н философ,този безлихвен кредит за държавните паразити се нарича - източване на банката. Злокобен процес познат у нас от90 г.на мин век Тези дър.паразити с гарантирано добри заплати и бонуси във времто, не се нуждаят от кредитиВпроме тези кредити са везти от държавата от чужди банки,а погасяването им е на целия народ,който не прилигирован да едър.служител

Който падне пиян от стола ще го изключвам от комсомола. Р. Карадимов

Ей, тоя комсомолски и комунистически динозавър още ли не се е пенсионирал. Цял живот смуче нарадни парици и разиграва всякакви схеми.. Помня го още 1990 г. какво напорсто комуне - първеню беше. Един вестник го беше нарекъл Рос Карадимоне - тоест мафиот от висок ранг.

този го уволнете преди да е реализирал кретенската си идея!

Навремето трябваше лустрация за такива като тоя. Да кара такси, а не да обяснява как да се харчат държавни пари.

и днес лустрацията може да има ефект макар и много закъсняла Комсомилци като този още има на власт юрист- шеф на банка

Кухи кратуни тъпи идеи

Логика икономическа НЕМА НИКАКВА! Да не говорим колко търтеи и калинки има в държавната администрация, за които цоциализмът никога не е свършвал... Работиш, не работиш - вали, гърми - заплатата върви! Та накрая и - огромно обезщетение при пенсиониране? Що - за достоен ПРЕСТОЙ на едно работно място.

ББР да дава необезпечени кредити на държавните служители пред пенсия??? И кой ще е гаранта на връщането им?!?! Държавата, разбира се - тоест всички ние! С две думи отваряме огромна порта за кражби от държавната ББР! Понеже тия чиновници пенсионери няма да върнат нищо!!!

Това е стар, доказан, бивш комсомолски кадар. Такива ни управляват, затова нищо не не получава по правилния начин.

Седи си мирно и тихо както до сега, щото с всяко обаждане се издаваш колко ти е багажа!

И тоя се чуди каква популистка боза да измисли!

Тази банка изобщо не трябва да я има. Да я продават или закриват. Още едно средство за крадене на обществени ресурси...А тоя комсомолец, да си подава оставката веднага. ..Сега ще му плащаме заплатата, а после и пенсията. Защо? Вън.

Това по наглост граничи със случая с Кирчо и шофьорът от НСО преди 2 дни. Тази банка е държавна, но не е от парите на държавните служители защото те нищо не създават и не произвеждат. Не стига дето по цял ден си бъркат в носа и не могат една информация да ти дадат, не стига че им дават една камара пари при пенсиониране, ами сега и авансово. Хора, събудете се и не допускайте такива идиоти, в случая комунист, като този. да се подиграват с вас.

Ефекта ще е огромна инфлация и сбогуване с еврозоната. Освен това трябва да се съкратят половината държавни служители моментално! Тунеядци! Нищо не правят по цял ден, а и данъците им ги плащаме ние частниците скапващи се от работа и поемащи риска!

Защо давате власт на бивши комсомолски и комунистически изчадия, за да дават такива тъпи идеи?

Защото тези дето джуркат топките са такива и 30г. ни сервират пак такива. 1989 дойде с 900 000 партийни членове в семейства с по 4 души. Това беше 50% от населението. Като се прибави и че ограбиха държавата е ясно кой командва.

Тоя знае ли какви ги дрънка? Вместо да отрежат кранчето на държавните служители, той се и загрижил за тях. Безлихвени кредити, помощи, я и пожизнени допълнителни пенсии за некадърниците на държавната трапеза. Малоумниците да внасят данъци, а умните да ги раздават и потребяват. Ефектът ако беше само висока инфлация, здраве му кажи. Моментално изравняване на удръжките за осигуровки на държавните служители с тези на работещите в частния сектор. Какви са тези грижи от държавата. Тя трябва да се грижи само за децата и хората в неравностойно социално положение.

Ами родата гладни,Ко да правиш,райшли,

Отново държавните служители са галениците на уравляващите, преди избори. Това не е купуване на глсове, ама изобщо. В Столипиново дават кебапчета за стотинки, а в ББР - кредити за хилядарки. Няма ли кой да се самосезира?

Мръсно червено копеле, крадец и мошеник

На тоя доцент ако такива са му лекциите в университета се чудя кой го посещава.

Кой, ами бъдещи държавни чиновници.

Значи ние, които внасяме данъци и осигуровки, за да може да вдигат до небето данъците на всякакви държавни хрантутници в тази държава, няма да получим нищо? Ще раздавали на калпак заеми на хора, които цял живот са хранени от другите в държавата, защото имали многооо големи заслуги, които се изразяват само в това да паразитират на гърба на останалите работещи. Няма лошо, но поне веднъж да бяхте помислили и за дребните производители на БВП в държавата, а то само глоби, санкции и всякакви издевателства, за да внасяме повече и повече. Е, ще му се види края на тази простотия, но няма никак да е хубав за крадливите държавници!

Кои сте вие дето внасяте данъци, че нещо не схващам! Никъде в частния сектор не се внасят данъците които се дължат. Освен това - дават пари под масата, плащат осигуровки на минимална заплата, дават ваучери и мнооого още хватки за крадене от работниците и държавата. Относно държавните служители, ами такъв им е договора с държавата, тя да плаща осигуровките, но заплатата е по-малка от частния сектор. Големия проблем е, че има държавни служители които облагодетелстват частниците /които крадат на едро/.

Алоо,бояджията,и кой тогава внася данъците в държавата ,след като частния бизнес ги крие? Ти ли? Държавните служители ли? Пенсионерите ли?

Че, частните фирми крият данъци, крият. Те заради такива като вас. Ама, криейки пак и плащат нещо.Щото тия държавни служителри парите ги получават не от Марс, а от данъкоплатците в тая страна. Пък, да не отваряме темата за крадненето в държавните фирми...

Тоя е министър на иновациите в сегашния кабинет. Участвал правенето някога на закона за БНБ дето още не знаят искаме ли евро или не. Вместо да организира избори той агитира за продукт на някаква банка.

Този "млад" комсомолец - за младите, навремето Карадимов беше председател на младежкото ДКМС - се надпреварва с другите "експерти", кой ще даде по-малоумно предложение. ..Задачата на банката е не да раздава помощи, Черендимов...Какво изобщо правиш в тазя банка? Вън.

Този е последния комсомолец след него комсомол нямаше. Никой не се записа в организацията му. Та и с банката му така. Пък уж сега го играе министър.

Разбирам целта, разбирам и какъв ще е ефектът. Изборите започват да стават твърде скъпи!

хахахах търсят си събркрайбъри, които са на възраст и като си отидат, децата... ще плащат... малеееее малееее ад Много са хитри от ББР. Само колко хора ще се вържат... ама те държатните служители това заслужават, шото цял живот са на хранилка... ще изтеглят кредити, децата им да плащап. Така се прави бизнес. Капо Ди Тути Капи - не спи...

Ако в моята фирма дам на служителите бонуси преди изборите и знаят, че съм за партия Х - това е наказуемо! Ако в магазина дадат безплатно стоки и виси плакат на партия У - това е наказуемо! Ако обаче на държавните служители и пенсионери им се увеличат пенсиите/придобивките преди изборите от управляващите ... това е легално!

Никога няма да дадеш бонуси, може само да обещаеш. А ако все пак опиташ ще видиш, че всеки ще гласува както си иска!

На боклуците дето не плащат осигуровки ( а се плащат от нашите данъци) и поради големите си заплати получават и гелеми пенсии ( пак от нашите данъци) ще им даваме още привилегии доживотно.

Точно държавните служитили си плащат данъците и заплатите им се увеличават само с промените в минималната заплата и с решения на правителството. С две думи и да се скъсваш от работа и да си най9свестния получаваш като другите и това е държавна политика и за това държавните служители не работят. Като си оправи политиката държавата, като се съкратят 50 процента от държавните чиновници, нещата може и да потръгнат. А с това предсрочно на тоя бастун искренно се смях. Колко предсрочно, година, две, три, десет...Че те постоянно правят пенсионни реформи.

Идат избори, време е за обещания и подкупи на раята ... пардон, избирателите! Ако някоя партия ти даде 100лв да гласуваш за тях - това е престъпление! Ако управляващото правителство ти повиши пенсията/държавните привилегии предизборно - това не е престъпление!

Пише "безлихвен", мисирки. Не е същото като евтин.

"Гениална" идея, която ще ни направи за смях на много места по света. Този "чист ум" дава ли си сметка, за целите, заради които тези обезщетения се плащат на държавните служители и защо са в края? Или като пияницата от ВСС, който сексуално напада камериерките в хотела, където го командировали - да тръгне да събира пари от него после. Ааа, какво му пука - те парите са държавни, да не са негови. Как ще имат страх държавните служители да не се поддават на корупция и как ще имат достойни старини, ако всичко е профукано преди това? ББР до преди месеци захранваше с милиони "успешните" бизнеси на избрани. Сега не казват какдо събраха и колко милиони са безвъзвратно окрадени, но идват с план за даване на още.

Имеджин ол дъ пипол юу-ху-уууууууу Идеята на тоя боклук е държавните служители да теглят заемите, а после да лапат яко подлупи и да не се крият, а да си живеят като царе, а като искаш да им кажеш нещо да ти викат "ами разходите ми не отговарят на доходите ми защото съм теглил заем бе дебили! Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Някой може ли да обясни Идеята на Министъра - да се дава Заем без лихва и гаранция на Държавни Служители преди Пенсия ? Може и да не съм прав , но това е налудначиво .

Идеята на министъра е ,че е иновативна нищо повече.

Тоя се покри след аферата с личните карти и Хохегер и понеже хората забравиха че платиха скъпо и прескъпо за личните документи отново изплува да ръси глупост в стил Маркс и Енгелс

ББР е пълна пародия и по никакъв начин не помага на бизнес, а с условията съм и ужасни и връзват ръцете на малкия и микро бизнес...

Превърнаха Българската банка за развитие в банка за подпомагане на държавни пенсионери. А имаше 10 кредитополучатели крупни български фирми. Какво стана с тези кредити. Нали Петков и Василев бяха най успелите министри. Сега да гледам комсомолецът Карадимов да ме пита представям ли си? През 2013 година попитах един поляк как е при тях с комунизма. "Ние с това приключихме и всички работят" ми отговори. Влезте в магазина за хранителни стоки и вижте колко стоки за полски. Ние сме бедни защото не сме приключили с тази тема.

Тоест, държавата ще раздели гражданите, като част от тях - държавните служители - ще получат привилегия, а за останалите - работещите в частния сектор - подобна екстра няма да е налице? А Росен Карадимов дали е наясно, че вторите създават БВП и осигуряват парите, с които се плащат заплатите на първите? За по-младите отбелязвам, че тоя малоумник Карадимов е последния първи секретар на ДКМС, т.е. организацията по-известна като Комсомола. С такива кадри - толкова!

Държавните служители, които едва, едва кретат, не спазват работно време, имат отпуски от 360 дни в годината (останалите 5 са болнични), нищо не правят, сега получават и безлихвен кредит. Това е върха на демагогията и идиотизма. Никой от тях няма да има желание нещо да направи, единствено да пие ракийката с 4-5 години по-рано.

Представете си Карадимов с раирана униформа при Бай Ставри, представяте ли си социалния ефект от едно такова действие?!?!

Коментари - Карадимов лансира евтин кредит от ББР за държавните служители пред пенсия | Днес.dir.bg

Карадимов лансира евтин кредит от ББР за държавните служители пред пенсия

"Представяте ли си социалния ефект от едно такова действие", попита риторично служебният министър на иновациите и растежа, който упражнява правата на собственик (100%) на акциите в капитала на Банката за развитие

Обратно в новината

Коментари - Карадимов лансира евтин кредит от ББР за държавните служители пред пенсия | Днес.dir.bg

Коментари

Комунистите родината изграждат, комсомолците със тях строят. Комунистите щурмуват небесата, комсомолците след тях летят. Комунисти, комсомолци, пионери, сме в един и същи строй. Комунисти, комсомолци, пионери, заедно във труд и в бой! Така и стана комсомолци и пионери управляват нашатамила татковина. И въпреки че са много добре сега, тайно се надяват да се върне бай Тодор.

Г-Н философ,този безлихвен кредит за държавните паразити се нарича - източване на банката. Злокобен процес познат у нас от90 г.на мин век Тези дър.паразити с гарантирано добри заплати и бонуси във времто, не се нуждаят от кредитиВпроме тези кредити са везти от държавата от чужди банки,а погасяването им е на целия народ,който не прилигирован да едър.служител

Който падне пиян от стола ще го изключвам от комсомола. Р. Карадимов

Ей, тоя комсомолски и комунистически динозавър още ли не се е пенсионирал. Цял живот смуче нарадни парици и разиграва всякакви схеми.. Помня го още 1990 г. какво напорсто комуне - първеню беше. Един вестник го беше нарекъл Рос Карадимоне - тоест мафиот от висок ранг.

този го уволнете преди да е реализирал кретенската си идея!

Навремето трябваше лустрация за такива като тоя. Да кара такси, а не да обяснява как да се харчат държавни пари.

и днес лустрацията може да има ефект макар и много закъсняла Комсомилци като този още има на власт юрист- шеф на банка

Кухи кратуни тъпи идеи

Логика икономическа НЕМА НИКАКВА! Да не говорим колко търтеи и калинки има в държавната администрация, за които цоциализмът никога не е свършвал... Работиш, не работиш - вали, гърми - заплатата върви! Та накрая и - огромно обезщетение при пенсиониране? Що - за достоен ПРЕСТОЙ на едно работно място.

ББР да дава необезпечени кредити на държавните служители пред пенсия??? И кой ще е гаранта на връщането им?!?! Държавата, разбира се - тоест всички ние! С две думи отваряме огромна порта за кражби от държавната ББР! Понеже тия чиновници пенсионери няма да върнат нищо!!!

Това е стар, доказан, бивш комсомолски кадар. Такива ни управляват, затова нищо не не получава по правилния начин.

Седи си мирно и тихо както до сега, щото с всяко обаждане се издаваш колко ти е багажа!

И тоя се чуди каква популистка боза да измисли!

Тази банка изобщо не трябва да я има. Да я продават или закриват. Още едно средство за крадене на обществени ресурси...А тоя комсомолец, да си подава оставката веднага. ..Сега ще му плащаме заплатата, а после и пенсията. Защо? Вън.

Това по наглост граничи със случая с Кирчо и шофьорът от НСО преди 2 дни. Тази банка е държавна, но не е от парите на държавните служители защото те нищо не създават и не произвеждат. Не стига дето по цял ден си бъркат в носа и не могат една информация да ти дадат, не стига че им дават една камара пари при пенсиониране, ами сега и авансово. Хора, събудете се и не допускайте такива идиоти, в случая комунист, като този. да се подиграват с вас.

Ефекта ще е огромна инфлация и сбогуване с еврозоната. Освен това трябва да се съкратят половината държавни служители моментално! Тунеядци! Нищо не правят по цял ден, а и данъците им ги плащаме ние частниците скапващи се от работа и поемащи риска!

Защо давате власт на бивши комсомолски и комунистически изчадия, за да дават такива тъпи идеи?

Защото тези дето джуркат топките са такива и 30г. ни сервират пак такива. 1989 дойде с 900 000 партийни членове в семейства с по 4 души. Това беше 50% от населението. Като се прибави и че ограбиха държавата е ясно кой командва.

Тоя знае ли какви ги дрънка? Вместо да отрежат кранчето на държавните служители, той се и загрижил за тях. Безлихвени кредити, помощи, я и пожизнени допълнителни пенсии за некадърниците на държавната трапеза. Малоумниците да внасят данъци, а умните да ги раздават и потребяват. Ефектът ако беше само висока инфлация, здраве му кажи. Моментално изравняване на удръжките за осигуровки на държавните служители с тези на работещите в частния сектор. Какви са тези грижи от държавата. Тя трябва да се грижи само за децата и хората в неравностойно социално положение.

Ами родата гладни,Ко да правиш,райшли,

Отново държавните служители са галениците на уравляващите, преди избори. Това не е купуване на глсове, ама изобщо. В Столипиново дават кебапчета за стотинки, а в ББР - кредити за хилядарки. Няма ли кой да се самосезира?

Мръсно червено копеле, крадец и мошеник

На тоя доцент ако такива са му лекциите в университета се чудя кой го посещава.

Кой, ами бъдещи държавни чиновници.

Значи ние, които внасяме данъци и осигуровки, за да може да вдигат до небето данъците на всякакви държавни хрантутници в тази държава, няма да получим нищо? Ще раздавали на калпак заеми на хора, които цял живот са хранени от другите в държавата, защото имали многооо големи заслуги, които се изразяват само в това да паразитират на гърба на останалите работещи. Няма лошо, но поне веднъж да бяхте помислили и за дребните производители на БВП в държавата, а то само глоби, санкции и всякакви издевателства, за да внасяме повече и повече. Е, ще му се види края на тази простотия, но няма никак да е хубав за крадливите държавници!

Кои сте вие дето внасяте данъци, че нещо не схващам! Никъде в частния сектор не се внасят данъците които се дължат. Освен това - дават пари под масата, плащат осигуровки на минимална заплата, дават ваучери и мнооого още хватки за крадене от работниците и държавата. Относно държавните служители, ами такъв им е договора с държавата, тя да плаща осигуровките, но заплатата е по-малка от частния сектор. Големия проблем е, че има държавни служители които облагодетелстват частниците /които крадат на едро/.

Алоо,бояджията,и кой тогава внася данъците в държавата ,след като частния бизнес ги крие? Ти ли? Държавните служители ли? Пенсионерите ли?

Че, частните фирми крият данъци, крият. Те заради такива като вас. Ама, криейки пак и плащат нещо.Щото тия държавни служителри парите ги получават не от Марс, а от данъкоплатците в тая страна. Пък, да не отваряме темата за крадненето в държавните фирми...

Тоя е министър на иновациите в сегашния кабинет. Участвал правенето някога на закона за БНБ дето още не знаят искаме ли евро или не. Вместо да организира избори той агитира за продукт на някаква банка.

Този "млад" комсомолец - за младите, навремето Карадимов беше председател на младежкото ДКМС - се надпреварва с другите "експерти", кой ще даде по-малоумно предложение. ..Задачата на банката е не да раздава помощи, Черендимов...Какво изобщо правиш в тазя банка? Вън.

Този е последния комсомолец след него комсомол нямаше. Никой не се записа в организацията му. Та и с банката му така. Пък уж сега го играе министър.

Разбирам целта, разбирам и какъв ще е ефектът. Изборите започват да стават твърде скъпи!

хахахах търсят си събркрайбъри, които са на възраст и като си отидат, децата... ще плащат... малеееее малееее ад Много са хитри от ББР. Само колко хора ще се вържат... ама те държатните служители това заслужават, шото цял живот са на хранилка... ще изтеглят кредити, децата им да плащап. Така се прави бизнес. Капо Ди Тути Капи - не спи...

Ако в моята фирма дам на служителите бонуси преди изборите и знаят, че съм за партия Х - това е наказуемо! Ако в магазина дадат безплатно стоки и виси плакат на партия У - това е наказуемо! Ако обаче на държавните служители и пенсионери им се увеличат пенсиите/придобивките преди изборите от управляващите ... това е легално!

Никога няма да дадеш бонуси, може само да обещаеш. А ако все пак опиташ ще видиш, че всеки ще гласува както си иска!

На боклуците дето не плащат осигуровки ( а се плащат от нашите данъци) и поради големите си заплати получават и гелеми пенсии ( пак от нашите данъци) ще им даваме още привилегии доживотно.

Точно държавните служитили си плащат данъците и заплатите им се увеличават само с промените в минималната заплата и с решения на правителството. С две думи и да се скъсваш от работа и да си най9свестния получаваш като другите и това е държавна политика и за това държавните служители не работят. Като си оправи политиката държавата, като се съкратят 50 процента от държавните чиновници, нещата може и да потръгнат. А с това предсрочно на тоя бастун искренно се смях. Колко предсрочно, година, две, три, десет...Че те постоянно правят пенсионни реформи.

Идат избори, време е за обещания и подкупи на раята ... пардон, избирателите! Ако някоя партия ти даде 100лв да гласуваш за тях - това е престъпление! Ако управляващото правителство ти повиши пенсията/държавните привилегии предизборно - това не е престъпление!

Пише "безлихвен", мисирки. Не е същото като евтин.

"Гениална" идея, която ще ни направи за смях на много места по света. Този "чист ум" дава ли си сметка, за целите, заради които тези обезщетения се плащат на държавните служители и защо са в края? Или като пияницата от ВСС, който сексуално напада камериерките в хотела, където го командировали - да тръгне да събира пари от него после. Ааа, какво му пука - те парите са държавни, да не са негови. Как ще имат страх държавните служители да не се поддават на корупция и как ще имат достойни старини, ако всичко е профукано преди това? ББР до преди месеци захранваше с милиони "успешните" бизнеси на избрани. Сега не казват какдо събраха и колко милиони са безвъзвратно окрадени, но идват с план за даване на още.

Имеджин ол дъ пипол юу-ху-уууууууу Идеята на тоя боклук е държавните служители да теглят заемите, а после да лапат яко подлупи и да не се крият, а да си живеят като царе, а като искаш да им кажеш нещо да ти викат "ами разходите ми не отговарят на доходите ми защото съм теглил заем бе дебили! Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Някой може ли да обясни Идеята на Министъра - да се дава Заем без лихва и гаранция на Държавни Служители преди Пенсия ? Може и да не съм прав , но това е налудначиво .

Идеята на министъра е ,че е иновативна нищо повече.

Тоя се покри след аферата с личните карти и Хохегер и понеже хората забравиха че платиха скъпо и прескъпо за личните документи отново изплува да ръси глупост в стил Маркс и Енгелс

ББР е пълна пародия и по никакъв начин не помага на бизнес, а с условията съм и ужасни и връзват ръцете на малкия и микро бизнес...

Превърнаха Българската банка за развитие в банка за подпомагане на държавни пенсионери. А имаше 10 кредитополучатели крупни български фирми. Какво стана с тези кредити. Нали Петков и Василев бяха най успелите министри. Сега да гледам комсомолецът Карадимов да ме пита представям ли си? През 2013 година попитах един поляк как е при тях с комунизма. "Ние с това приключихме и всички работят" ми отговори. Влезте в магазина за хранителни стоки и вижте колко стоки за полски. Ние сме бедни защото не сме приключили с тази тема.

Тоест, държавата ще раздели гражданите, като част от тях - държавните служители - ще получат привилегия, а за останалите - работещите в частния сектор - подобна екстра няма да е налице? А Росен Карадимов дали е наясно, че вторите създават БВП и осигуряват парите, с които се плащат заплатите на първите? За по-младите отбелязвам, че тоя малоумник Карадимов е последния първи секретар на ДКМС, т.е. организацията по-известна като Комсомола. С такива кадри - толкова!

Държавните служители, които едва, едва кретат, не спазват работно време, имат отпуски от 360 дни в годината (останалите 5 са болнични), нищо не правят, сега получават и безлихвен кредит. Това е върха на демагогията и идиотизма. Никой от тях няма да има желание нещо да направи, единствено да пие ракийката с 4-5 години по-рано.

Представете си Карадимов с раирана униформа при Бай Ставри, представяте ли си социалния ефект от едно такова действие?!?!