Коментари - Затвориха фирма, хваната за 2-ри път да пълни пилета с вода | Днес.dir.bg

Затвориха фирма, хваната за 2-ри път да пълни пилета с вода

Костинбродската фирма за пилешки разфасовки и полуфабрикати "Галус Трейд" е затворена, след като контролните органи отново откриха нейни продукти със завишено съдържание на вода.

Обратно в новината

Коментари - Затвориха фирма, хваната за 2-ри път да пълни пилета с вода | Днес.dir.bg

Коментари

Не ми е ясно защо сме толкова проклет народ?? След ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ПОКАЗАН ЖЪЛТ КАРТОН (фирмите с неправомерно завишено количество на вода и соли са били уведомени надлежно) следва РЯЗАНЕ НА ГЛАВА - разбирай лента за ЗАТВАРЯНЕ НА ОБЕКТ!! Чисто и просто (като къпан милиционер)!

Aбе "пиле" хапвай си пиле но като дъвчеш на "какво" ти докарва? A из цяла Eвропа се носи славата н българсите мошеници!!! Pезил за страната!!! E, браво Hайденов! Dано контролата е по-честа и е д н а к в а за всички!!!

Ами последвайте моят пример :) Гледах документален филм как се отглеждат пилета във Великобритания. Видяното ужасно ме отврати и от тогава - 5-6 години вече не вкусвам пилешко, та даже и на супа. А представям си у нас ситуацията трябва да е в пъти по ужасна. Свинско и риба - ОК, там нещата са малко по-различни. Или поне ми се иска да вярвам че е така.

E, браво Hайденов! Dано контролата е по-честа и е д н а к в а за всички!!!

Идва ред и на СВС

Хора айде стига вече! С какво толкова е вредна солта или водата? Ако не искате месо с вода и сол просто не си купувайте заготовка. Цялата работа е че Градус са решили да се бутат на пазара в София и са подкупили когото трябва. Аз си хапвам такова месо от 15 години,както и вие, а не виждам някой да е умрял от това :)

Лошо няма ако и цената е значително по-ниска. Аз искам да получавам това за което плащам

Вие сте ненормални сериозно, не виждате ли, че това е нагласено и дори не се замисляте дали наистина е така. Аз лично си купувам пилетата на "Галус Трейд" от самото отваряне на фирмата и съм много доволна от качеството и цената. Всички фирми пълнят пилетата с вода, в това няма нищо нередно стига да е описано на етикета процентното съдържание и да не е прекалено много. Това, че фирмата работи от години с честен труд пречи на други и не може просто така да се затварят фирми, когато ви изнася или не ви. Просто няма такава държава :)

България е една от четирите НАЙ БЕДНИ страни, след Ли-, Ла- и Естония е Бг. Бедността в Бг я създаде престъпността. Погледнете затлъстяванията у нас, лошата кожа, лошите зъби инфарктите, диабета и т.н.

Вчера имах неблагоразумието да купя бутчета от "Чикън Груп" в Халите. Под кожата и около месото имаше някаква консистенция подобна на желе или по-скоро медуза....дори не искам да знам какво е било но ги изхвърлих.....

Наистина не мога да повярвам какви коментари има. Явно производтелите на некачествени пилешки продукти са накарали всичките си служители да пишат по форумите в подкрепа на деиноста им която нарушава закона и подвежда потребителите. Не мога да поврвам че има хора които искат да консумират некачествена стока и да плащат за вода вместо за месо!

Е, не виждам с кое нарушават закона - като за месни заготовки (както производителят е изписал на етикета) няма регламентирани показатели и норми. Потребителят също би трябвало малко да се образова - все пак заготовка е различно от разфасовка, нали? И не, не съм служител на фирмата!

Закриване на фирмата и затвор за мошеника! Колко тона вода е пробутал на населението по цената на месото?! Затвор за кражба в големи размери! И ежедневни проверки навсякъде, защото всички пакетирани меса са пълни с вода-не само пилешкото.

о да аз ям от тези пилета и вече съм мъртва ама реших да се сбогувам официално, абе я се успокойте всички, позволено е да има вода в едно пиле !! и няма да умреш, това е технология измеслена на ЗАПАД, но понеже в село България всички сме големи разбирачи и си врем носа, където не ние е работа :)

Безпорно стъпка в правилната посока но се чудя колко време ще е затворена тази фирма и защо не е глобена с няколко милиона за да е пред фалит?Много ефикасна е контрарекламата.Например по големите вериги с плакати не само на имената но и на логото .От друга страна останалите трябва да поставят по лесно видими обозначеения на своите продукти.

пич, идеята не е някой да обяви фалит, а да се спре да се продава вода вместо скъпо пилешко месо.

Аз също гледах предаването. Показателите, по които изследваха птичето месо, беше за месни РАЗФАСОВКИ (дори жената в лабораторията изрично го подчерта няколко пъти). А на етикета на изледваните бутчета пишеше месна ЗАГОТОВКА (т.е. продукт, претърпял каквато и да е технологична обработка, вкл. и инжектиране на солеви разтвори). Стандарт, регламент, наредба, закон или каквото и да е за месните ЗАГОТОВКИ няма - може да си вкарваш вода колкото позволява месото да я задържи. Изобщо предаването беше много едностранчиво, Ахчиева изобщо не пожела да направи разликата между разфасовка и заготовка. А затварянето на предприятието (което между другото изглеждаше доста добре, със средства по САПАРД е изградено, т.е. си е по европейски норми, имаше дори назначен технолог по безопасност на храните) е доста прекалена мярка - инжектирането на месото не ОПАСНО за потребителите, а и етикетирането на продукта си беше абсолютно коректно!!

И много избирателно си запомнил само думите на жената. А това, че Яхниева после каза, че по европейските стандарти ЗАГОТОВКА е изравнено с РАЗФАСОФКА, чу ли го?! Кво ги защитавате тия - като купя пиле още с отварянето смърди на леш... А веднъж трънах да готвя на детето и под кожата на пилето имаше половин сантиметър някакъв гнусен гел...

Да, и това го чух - даже го потърсих този регламент, но уви не намерих нищо подобно. И защо Ахчиева го измрънка накрая на предаването - за да няма кой да й опонира?!?! И как така само тя го е прочела този регламент - нито от производителите, нито дори от лабораторията са чували за токова приравняване - такова няма!!

г- н МИНИСТЪР, не се палете защото, няма кой да ни изгаси ?! През 2005 ВИЕ синхронизирахте/променяхте/българското законодателство в областа на безопасността на храните в синхрон с европйското в областа на безопасността на храните. В най новия вариант на ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ никъде не пише КАЧЕСТВЕНА а пище само БЕЗОПАСНА ХРАНА. Затова колко е мариновано/шпричвано, тумблирано/месото в този момент няма нормативна база. Не забравяйте уважеми г-н МИНИСТЪР, че Вие нямате никакво право да ограничавате НЕЩо - вода, соли , химия. За това в Р България си има ПАРЛАМЕНТ, който по ВАШЕ предложение може да приеме или не да има ли окрехкотяване на месото, колко и т. н. Европейската практика го допуска. Р България е в ЕС. НО ВИЕ нещо не сте съгласен?!?!?! ВАШИТЕ ЗЕЗАКОНОСЭОЛРАЗНИ ЗАПОВЕДИ ще отпаднат в СЪДА. ОТНОВО ВИ НАПОМНЯМ приземете се,приземете се,приземете се, и прочетете ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ. Ако трябва си сменете СЪВЕТНИЦИТЕ?!?!?! Не се излагайте като КИФЛАДЖИЯ?!?! В момента къде има колбаси СТАРА ПЛАНИНА. ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ?!?!?!?!?!?! приземете се,приземете се,приземете се слезте при НАРОДА?!?!?!?

kgb777kgb

Колбаси Стара планина има във всички възможни магазини ! ЛИЧНО си купувам по някога като реша да си правя сандвич ! Ти ако купуваш от някой квартален гараж кренвирши по 3.50 лв. си е твой проблем !!!

В грешка си - ИМАШЕ! Сега тук таме по хипермаркетите се търкаля по някоя опаковка кренвирши.. с почти изтичащ срок на годност!

Нали се досещате, че вкарването на вода в месото не е измислено у нас, а машините са западни. Соята също дойде от запада. Морето ни при цялата мръсотия е по-чисто от тяхното. Не си правете илюзии, че те ядат екологична храна. Зеленчуците от земята около Кремиковци по техните норми минават за екологично чисти.

И затворите не са измислени от българите, защото такива има и на ЗАпад ! Да не говорим за правилата и законите на Запад, сравнени с тези в България ! Много ни се иска БГ да я причислим към РАЯ, ако може.

След като нормите за вода, нитрати и пр. са десетократно по-големи при тях всичко е О.К.

Отиди и виж и после говори! Аз на българи доверие нямам!От 20 години е така!

Не са западни машините, а китайски. И не за друго, а за да са евтини и те.

Колбаси от месо, сирене от мляко, хляб - от пшеница, а мавзолеят си стои.... Социализмът се завърна...

Нали се надявахме частната инициатива да дърпа нещата напред,държавата е лош стопанин и ръководител.А какво се оказа?Частника не се старае да бъде по-добър от другите ,а как да прецака клиента.В нашата измислена държава явно до всеки предприемач трябва и по един надзирател и да го държи изкъсо.А за надзирателя трябва друг надзирател,защото може да го подкупят........И така до края на света!!

ПОРЪЧКОВО - НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ ЗА НЕПОСЛУШНИТЕ!!!!!!!! ИДВАТ ИЗБОРИ - ТРЯБВАТ ПАРИ.......

Най-после и контролните органи да свършат някаква работа!

Скоро гледах по Канал 3 една жена от агенцията по храните и тя каза,че проблема е само в количеството на водата,а не наличието на такава.Даже каза ,че инжектирането на такива разтвори правели месото по-крехко и по-вкусно.КОЙ КАЗВА ИСТИНАТА-МИНИСТЪРА ИЛИ АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ??КЪДЕ Е ИСТИНАТА???????????

поредното замазване ,което е толкова елементарно...

kgb777kgb

Много прост народ се вихри из този форум ! Къде прочетохте , че някой иска евтини продукти бе смешници ??? Говорим за начина , по който се произвеждат продуктите ! Всички продукти в България са 77-мо качество , такова в Германие е забранено и за храна на животните ! И ако случайно е позволено на етикетите пише / както казва по-долу един читав човек / и рожденната дата на пилето и трите имена на балдъзата , на тоя дето го е проверил за качество !!! Тука ви продават или вносни продукти произведени САМО за този регион - естествено с много по-ниско качество , но на по-висока цена , или родни производители , които в 90% са обикновени измамници ! Освен промени в законите , трябва ГРАЖДАНСКО общество ! Само че тука живеят малоумници , които гледат само цената ! Няма нормално държава , в която да има ментета , там никой не би ги купил ! Само тъп комплексар в България ще купи литър менте , за да се напие и покаже колко е велик , само тука ще купят кило кренвирши от 3.50 лв. вместо 2 бройки кренвирши от 7.50 лв ! И това е защото народа е много прост , боклуците , които ще платиш за 3.50 дават по-голяма печалба на измамника , който ги е произвел , отколкото двата кренвирша от 7.50 - същото е и с алкохола ! Честито на балъците , които купуват боклуците !!! Примерите са още ХИЛЯДИ , но ще спирам , че взе да ме избива на поезия от толкова прост народ !!!

означава Стара Планина - че продукта е без соя. А какво е останалото ..... Продължавай да си купуваш от 7.5 пак същите боклуци , но без соя.

kgb777kgb

Верно много прост народ има ! Кренвиршите са само пример , колбаси купувам само в много краен случай ! Като започнете да се отнасяте така към всичко съмнително , и като с бойкот фалираме няколко от най-гадните и крадливи производители нещата ще се оправят , ама при прост народ толкоз ! Купувай си и ти кренвирши от 3.50 и си лапай лайната на воля - проблема си е твой !!!

Чакайте бе ГЕРБ (ГРОБ) какво стана с ЖИВОТЪТ Е ПЪСТЪР ????????????? за едни свадба за други - брадва а ??? Прост народ !!!

??? Искаш да ядеш боклуци???

Най-сетне нещо реално за защита на потребителите в БГ. Собсвеника на тази фирма трябва да бъде съден за измама в особено големи размери и за за опит да разболее хиляди българи.

Вярваш ли си.Просто не си е платил където трябва/Войнов/.Всички машини и оборудване ще се премести на друго място,фирмата ще си смени името и пак ще си работят.

Собствениците и управителите на такива фирми, произвеждащи боклуци трябва да са в затвора. С малки глоби голяма наглост не се спира!

Ха, добър ден, г-н Министър, все едно това е новост и сега разбирате ... ама нали народа е прост и ще ви повярва ... То почти всички фсички фирми пълнят пилетата с вода и не само ... ама трябва да ги хванете по 3-4 пъти и тогава може би ще направите нещо ... смешна работа ...

абе не знам дали е игра за отстраняване на конкуренция, но при предишни правителства не е имало такива неща. защо ли?

Ами отговора е прост. Преди вземаха от всички и всички работеха както намерят за добре. Не познаваш герберската психика-всичко за "нас" и нищо за другите. Затова не е имало преди такива неща.

Много си хитър ти, бе ! Крадеца вика "Дрръжте крадеца !".

И в това отношение трябва да се черпи от богатия опит на Запад. Какви води, какви соли, когато пилето си има номер в магазина, съдържащ база данни за цялата му "биография"- къде е отглеждано, какво е яло и т.нат. и т.нат. Съмнявам се, че министър Найденов знае "биографията" на въпросните пилета, приготвяни във въпросната фирма. Никoй не би трябвало да посяга по този начин на храната, както го правят в момента в България. Хора, като тези от фирмата, които нямат уважение към здравето на сънародниците си, имат място в затвора !

Значи, ако обърнете внимание ще видите , че всички тези обработки на храните са регламентирани в някакви Европейски директиви. Знайно кой твори, предлага ,приема и въвежда тези директиви. Знайте по колко грешни пари (официално) вземат еврочиновниците. Сега хубавичко си помислете ,кой, кога ,защо поиска европейски съюз с разните му комисии, комитети, директиви и пр. простотии. Дали е направен за такива като Вас и мен!? Или си го създадоха вкупом ненаситни партии , и свързаните с тях индустриалци, банкери и пр. смукачи и мераклии за кьор-софра.

Ти купувал ли си пилешко от развитите страни в ЕС ? Не говори наизуст, ами иди да видиш какво се яде !

И какво като са я затворили? Тя ще се прекръсти в нещо друго и пак ще си прави същото! И това ли е единствената фирма, която помпа с вода пилците?! По-трудно е да се намерят някои, които не го правят, отколкото пълначи! Няма ли прокуратура за такива случаи, да ги насмете за систематично нарушаване на правилата за търговия, на изискванията за безвредност на продуктите, за чиста измама, за рецидив?! Мошеници долни!

Айде стига сте плюли де! От всичко разбирате мама му стара :)

Всеки ПОТРЕБИТЕЛ си заслужава ПРОИЗВОДИТЕЛЯ

Всичко това е прах в очите и затриване на конкуренцията с/у "наши" фирми. Аз съм купувал какви ли не пилета (и не само) и всичкото е наблъскано с вода. Веднъж за сравнение си купих едно селско пиле, и тежеше 1,6 кг. Сравних го с купешко пиле от магазина, и ми изглеждаше като щраус. Беше 2 пъти по-голямо. Проблема не е във добавената вода или сол. Ето какъв е ефекта от сиренето-Аз не купувам "млечен деликатес" или други продукти, а сирене. Нека на продуктите с добавки да пише с големи букви "ПРОДУКТ С 40% добавки", и потребителя да си избира.

нима само пилешкото месо о пално с вода,работя в супер маркет и мога да ви кая че и в пушените меса сащо има доста количество вода,така че доста вода сме изпили. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами тази ЕТ Малия Цонкова няма ли кой да я затвори тази прословута фирма ? за нея нищо не се казва и не личи да се взимат мерки . На такива като нея и другите от списъка първо да се наложи глоба от 100 000 лева която да не подлежи на обжалване , и ако бъдат хванати в повторно нарушение трябва да им се отнема лиценза и да се конфискуват машините и да вървят да се оплакват на арменския поп .

Голям ми е кеф да гледам как "бизнесменчетата-лаборанти" с по 3 аудита мрънкат недоволно.

Благодаря за коректността.Желая Ви хубав ден.ПРИЕТНА РАБОТА

Хане, хане, за съжаление си. Забравил си вкуса на кумиса и на киселото мляко. Забравил си и вкуса на истинската мръвка. Не дрънкай глупости.

Не виждате ли, че е затворена най-малката фирма. Просто това е измиване на очите. Прах и пушилка. А големите си работят, защото си плащат, където трябва. То затова се увеличи цената на всички хранителни продукти задото има ДББ. /Данък Бойко Борисов/ Ако мислите, че в другите пилета няма вода, жестоко се лъжете. Просто ги погледнете на витрината, то си личи. Истинско заклано пиле няма надути бутчета и гърди.

...го обичам форума, щото за нула време се просвещаваш. Форумците са информирана порода, веднага ще обеснят, че не е това, което си мислим. А написаната новина е вятър и мъгла.

Ами аз си ги спъхвам като са надути... Може и да са спъхнати и пак да са гадни.....

хора разберете това е пор1чка на градус за да извадят галус идр от играта галус отговарят на всички изисквания както европеиски така и наши всичко е мр1сна игра пор1чана от някои с пари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и тука глупост. никой не може да ти попречи да направиш стандарт и следиш за съответствие на маркираните продукти. Справка: когато накараха поне проформа да отделят 'млечен продукт' от 'продукт с растителни мазнини'. Елементарно е да се закотви стандарт за МЕСО което да е МЕСО, а за другото да си търсят търговски наименования, които да не подвеждат. Пък ако щат и сол на буци да слагат. Но не, разни дървени философи ужким загрижени за нас ни обясняват как липсата на свободен пазар била виновна, не можело заради ЕС, заради 45 години комунизъм, заради кефа на баба Мара или Пена, та въобще не можело... дрън-дрън.

Хора с тия работи няма шега! Нещата са много сериозни,за това дайте по сериозно,а не коментари от рода:чак сега ли се сетиха и тем подобни..Значи ножа е опрял до клокала и по принцип не да има някакъв допустим % а въобще да я няма.Ние ско искаме след като си го купим,може дами да си поставим колкото си искаме.Но да даваме пари за вода,и още редица други соли,които са много опасни моля ви! Закона трябва да е безкомпромисен и всеки засечен да се разделя със бизнеса си.Само така може да се оправят нещата.

каква шега бе дед-о. става въпрос... за много пари!

абе шашо, къде го видя въобще 'номалният пазар'?? чел си твърде много американски диплянки за 'свободен пазар' и 'демокрация' същото говно като 'комунизъм' и 'равноправие' е. бла...

хайде без глупости. рядко е защото е разредено преди това. ти май не си виждал истинско, издоено мляко. Или си забравил (ако въобще си помнил) какво беше през соц времената - не че ще се разплача за онзи период, но тука съвсем за канарчета ни вземате. А от човек който гледа животни съм си вземал истинско домашно кисело мляко, кравето е по-рядко - ама от Данон. А овчето - по-твърдо от някои сирена.

защо нашего брата е вечно недоволен, мрънкащ и нещо искащ ? само дето и той не знае какво ... Какво направиха досегашните правителства ? то не бяха коалиции, седесари, комунисти - грабнат кокалчето /ударението е на Е/ и забравят задължението си. Яви се един човек, който прави нещо съществено и ще го изядем .. Да, ама не ! той е горещ картоф, не се дава.

Напълно Ви подкрепям! Сегашното правителство поне се опитва да сложи някакъв ред. При предишните никой не се и опита да промени нищо! Все от някъде трябва да се започне и дано продължи, за да се доближим до нормалните държави. А освен пилетата и рибните филета са пълни с вода...

като нямат норми защо пълнят месото с вода ?

много правилна забележка. Едно съдържание или го има в описанието (спецификацията) на продукта, или то е сложено с цел измама (или друга, още по-лоша цел). Тук даже и стандарт не е нужен - ако е написал на опаковката, че има вложена вода и соли - проблема си е на потребителя. Стига да не е вредно за здравето, тогава едни други марди ще се почесват под корема и ще говорят 'ами тооо не можеееее'

Алооо,проверяващи! Я се разходете до Асеновград. Там има една мафиотска фирма "Бис-98". Там месото се инжектира със солена вода докато не стане 50% от теглото му. Силно се съмнявам във крайния ви успех. Ще ви купят.

Тази практика е много отдавна,поне от десетина години-чак сега ли се сетиха.Преди бях купила четири бутчета,като ги размразих теглото на водата излезе,колкото теглото на едно бутче?!?!

A tezi izmamnitzi ot GRADUS koga shte gi zatvoriat

Коментари - Затвориха фирма, хваната за 2-ри път да пълни пилета с вода | Днес.dir.bg

Затвориха фирма, хваната за 2-ри път да пълни пилета с вода

Костинбродската фирма за пилешки разфасовки и полуфабрикати "Галус Трейд" е затворена, след като контролните органи отново откриха нейни продукти със завишено съдържание на вода.

Обратно в новината

Коментари - Затвориха фирма, хваната за 2-ри път да пълни пилета с вода | Днес.dir.bg

Коментари

Не ми е ясно защо сме толкова проклет народ?? След ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ПОКАЗАН ЖЪЛТ КАРТОН (фирмите с неправомерно завишено количество на вода и соли са били уведомени надлежно) следва РЯЗАНЕ НА ГЛАВА - разбирай лента за ЗАТВАРЯНЕ НА ОБЕКТ!! Чисто и просто (като къпан милиционер)!

Aбе "пиле" хапвай си пиле но като дъвчеш на "какво" ти докарва? A из цяла Eвропа се носи славата н българсите мошеници!!! Pезил за страната!!! E, браво Hайденов! Dано контролата е по-честа и е д н а к в а за всички!!!

Ами последвайте моят пример :) Гледах документален филм как се отглеждат пилета във Великобритания. Видяното ужасно ме отврати и от тогава - 5-6 години вече не вкусвам пилешко, та даже и на супа. А представям си у нас ситуацията трябва да е в пъти по ужасна. Свинско и риба - ОК, там нещата са малко по-различни. Или поне ми се иска да вярвам че е така.

E, браво Hайденов! Dано контролата е по-честа и е д н а к в а за всички!!!

Идва ред и на СВС

Хора айде стига вече! С какво толкова е вредна солта или водата? Ако не искате месо с вода и сол просто не си купувайте заготовка. Цялата работа е че Градус са решили да се бутат на пазара в София и са подкупили когото трябва. Аз си хапвам такова месо от 15 години,както и вие, а не виждам някой да е умрял от това :)

Лошо няма ако и цената е значително по-ниска. Аз искам да получавам това за което плащам

Вие сте ненормални сериозно, не виждате ли, че това е нагласено и дори не се замисляте дали наистина е така. Аз лично си купувам пилетата на "Галус Трейд" от самото отваряне на фирмата и съм много доволна от качеството и цената. Всички фирми пълнят пилетата с вода, в това няма нищо нередно стига да е описано на етикета процентното съдържание и да не е прекалено много. Това, че фирмата работи от години с честен труд пречи на други и не може просто така да се затварят фирми, когато ви изнася или не ви. Просто няма такава държава :)

България е една от четирите НАЙ БЕДНИ страни, след Ли-, Ла- и Естония е Бг. Бедността в Бг я създаде престъпността. Погледнете затлъстяванията у нас, лошата кожа, лошите зъби инфарктите, диабета и т.н.

Вчера имах неблагоразумието да купя бутчета от "Чикън Груп" в Халите. Под кожата и около месото имаше някаква консистенция подобна на желе или по-скоро медуза....дори не искам да знам какво е било но ги изхвърлих.....

Наистина не мога да повярвам какви коментари има. Явно производтелите на некачествени пилешки продукти са накарали всичките си служители да пишат по форумите в подкрепа на деиноста им която нарушава закона и подвежда потребителите. Не мога да поврвам че има хора които искат да консумират некачествена стока и да плащат за вода вместо за месо!

Е, не виждам с кое нарушават закона - като за месни заготовки (както производителят е изписал на етикета) няма регламентирани показатели и норми. Потребителят също би трябвало малко да се образова - все пак заготовка е различно от разфасовка, нали? И не, не съм служител на фирмата!

Закриване на фирмата и затвор за мошеника! Колко тона вода е пробутал на населението по цената на месото?! Затвор за кражба в големи размери! И ежедневни проверки навсякъде, защото всички пакетирани меса са пълни с вода-не само пилешкото.

о да аз ям от тези пилета и вече съм мъртва ама реших да се сбогувам официално, абе я се успокойте всички, позволено е да има вода в едно пиле !! и няма да умреш, това е технология измеслена на ЗАПАД, но понеже в село България всички сме големи разбирачи и си врем носа, където не ние е работа :)

Безпорно стъпка в правилната посока но се чудя колко време ще е затворена тази фирма и защо не е глобена с няколко милиона за да е пред фалит?Много ефикасна е контрарекламата.Например по големите вериги с плакати не само на имената но и на логото .От друга страна останалите трябва да поставят по лесно видими обозначеения на своите продукти.

пич, идеята не е някой да обяви фалит, а да се спре да се продава вода вместо скъпо пилешко месо.

Аз също гледах предаването. Показателите, по които изследваха птичето месо, беше за месни РАЗФАСОВКИ (дори жената в лабораторията изрично го подчерта няколко пъти). А на етикета на изледваните бутчета пишеше месна ЗАГОТОВКА (т.е. продукт, претърпял каквато и да е технологична обработка, вкл. и инжектиране на солеви разтвори). Стандарт, регламент, наредба, закон или каквото и да е за месните ЗАГОТОВКИ няма - може да си вкарваш вода колкото позволява месото да я задържи. Изобщо предаването беше много едностранчиво, Ахчиева изобщо не пожела да направи разликата между разфасовка и заготовка. А затварянето на предприятието (което между другото изглеждаше доста добре, със средства по САПАРД е изградено, т.е. си е по европейски норми, имаше дори назначен технолог по безопасност на храните) е доста прекалена мярка - инжектирането на месото не ОПАСНО за потребителите, а и етикетирането на продукта си беше абсолютно коректно!!

И много избирателно си запомнил само думите на жената. А това, че Яхниева после каза, че по европейските стандарти ЗАГОТОВКА е изравнено с РАЗФАСОФКА, чу ли го?! Кво ги защитавате тия - като купя пиле още с отварянето смърди на леш... А веднъж трънах да готвя на детето и под кожата на пилето имаше половин сантиметър някакъв гнусен гел...

Да, и това го чух - даже го потърсих този регламент, но уви не намерих нищо подобно. И защо Ахчиева го измрънка накрая на предаването - за да няма кой да й опонира?!?! И как така само тя го е прочела този регламент - нито от производителите, нито дори от лабораторията са чували за токова приравняване - такова няма!!

г- н МИНИСТЪР, не се палете защото, няма кой да ни изгаси ?! През 2005 ВИЕ синхронизирахте/променяхте/българското законодателство в областа на безопасността на храните в синхрон с европйското в областа на безопасността на храните. В най новия вариант на ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ никъде не пише КАЧЕСТВЕНА а пище само БЕЗОПАСНА ХРАНА. Затова колко е мариновано/шпричвано, тумблирано/месото в този момент няма нормативна база. Не забравяйте уважеми г-н МИНИСТЪР, че Вие нямате никакво право да ограничавате НЕЩо - вода, соли , химия. За това в Р България си има ПАРЛАМЕНТ, който по ВАШЕ предложение може да приеме или не да има ли окрехкотяване на месото, колко и т. н. Европейската практика го допуска. Р България е в ЕС. НО ВИЕ нещо не сте съгласен?!?!?! ВАШИТЕ ЗЕЗАКОНОСЭОЛРАЗНИ ЗАПОВЕДИ ще отпаднат в СЪДА. ОТНОВО ВИ НАПОМНЯМ приземете се,приземете се,приземете се, и прочетете ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ. Ако трябва си сменете СЪВЕТНИЦИТЕ?!?!?! Не се излагайте като КИФЛАДЖИЯ?!?! В момента къде има колбаси СТАРА ПЛАНИНА. ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ?!?!?!?!?!?! приземете се,приземете се,приземете се слезте при НАРОДА?!?!?!?

kgb777kgb

Колбаси Стара планина има във всички възможни магазини ! ЛИЧНО си купувам по някога като реша да си правя сандвич ! Ти ако купуваш от някой квартален гараж кренвирши по 3.50 лв. си е твой проблем !!!

В грешка си - ИМАШЕ! Сега тук таме по хипермаркетите се търкаля по някоя опаковка кренвирши.. с почти изтичащ срок на годност!

Нали се досещате, че вкарването на вода в месото не е измислено у нас, а машините са западни. Соята също дойде от запада. Морето ни при цялата мръсотия е по-чисто от тяхното. Не си правете илюзии, че те ядат екологична храна. Зеленчуците от земята около Кремиковци по техните норми минават за екологично чисти.

И затворите не са измислени от българите, защото такива има и на ЗАпад ! Да не говорим за правилата и законите на Запад, сравнени с тези в България ! Много ни се иска БГ да я причислим към РАЯ, ако може.

След като нормите за вода, нитрати и пр. са десетократно по-големи при тях всичко е О.К.

Отиди и виж и после говори! Аз на българи доверие нямам!От 20 години е така!

Не са западни машините, а китайски. И не за друго, а за да са евтини и те.

Колбаси от месо, сирене от мляко, хляб - от пшеница, а мавзолеят си стои.... Социализмът се завърна...

Нали се надявахме частната инициатива да дърпа нещата напред,държавата е лош стопанин и ръководител.А какво се оказа?Частника не се старае да бъде по-добър от другите ,а как да прецака клиента.В нашата измислена държава явно до всеки предприемач трябва и по един надзирател и да го държи изкъсо.А за надзирателя трябва друг надзирател,защото може да го подкупят........И така до края на света!!

ПОРЪЧКОВО - НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ ЗА НЕПОСЛУШНИТЕ!!!!!!!! ИДВАТ ИЗБОРИ - ТРЯБВАТ ПАРИ.......

Най-после и контролните органи да свършат някаква работа!

Скоро гледах по Канал 3 една жена от агенцията по храните и тя каза,че проблема е само в количеството на водата,а не наличието на такава.Даже каза ,че инжектирането на такива разтвори правели месото по-крехко и по-вкусно.КОЙ КАЗВА ИСТИНАТА-МИНИСТЪРА ИЛИ АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ??КЪДЕ Е ИСТИНАТА???????????

поредното замазване ,което е толкова елементарно...

kgb777kgb

Много прост народ се вихри из този форум ! Къде прочетохте , че някой иска евтини продукти бе смешници ??? Говорим за начина , по който се произвеждат продуктите ! Всички продукти в България са 77-мо качество , такова в Германие е забранено и за храна на животните ! И ако случайно е позволено на етикетите пише / както казва по-долу един читав човек / и рожденната дата на пилето и трите имена на балдъзата , на тоя дето го е проверил за качество !!! Тука ви продават или вносни продукти произведени САМО за този регион - естествено с много по-ниско качество , но на по-висока цена , или родни производители , които в 90% са обикновени измамници ! Освен промени в законите , трябва ГРАЖДАНСКО общество ! Само че тука живеят малоумници , които гледат само цената ! Няма нормално държава , в която да има ментета , там никой не би ги купил ! Само тъп комплексар в България ще купи литър менте , за да се напие и покаже колко е велик , само тука ще купят кило кренвирши от 3.50 лв. вместо 2 бройки кренвирши от 7.50 лв ! И това е защото народа е много прост , боклуците , които ще платиш за 3.50 дават по-голяма печалба на измамника , който ги е произвел , отколкото двата кренвирша от 7.50 - същото е и с алкохола ! Честито на балъците , които купуват боклуците !!! Примерите са още ХИЛЯДИ , но ще спирам , че взе да ме избива на поезия от толкова прост народ !!!

означава Стара Планина - че продукта е без соя. А какво е останалото ..... Продължавай да си купуваш от 7.5 пак същите боклуци , но без соя.

kgb777kgb

Верно много прост народ има ! Кренвиршите са само пример , колбаси купувам само в много краен случай ! Като започнете да се отнасяте така към всичко съмнително , и като с бойкот фалираме няколко от най-гадните и крадливи производители нещата ще се оправят , ама при прост народ толкоз ! Купувай си и ти кренвирши от 3.50 и си лапай лайната на воля - проблема си е твой !!!

Чакайте бе ГЕРБ (ГРОБ) какво стана с ЖИВОТЪТ Е ПЪСТЪР ????????????? за едни свадба за други - брадва а ??? Прост народ !!!

??? Искаш да ядеш боклуци???

Най-сетне нещо реално за защита на потребителите в БГ. Собсвеника на тази фирма трябва да бъде съден за измама в особено големи размери и за за опит да разболее хиляди българи.

Вярваш ли си.Просто не си е платил където трябва/Войнов/.Всички машини и оборудване ще се премести на друго място,фирмата ще си смени името и пак ще си работят.

Собствениците и управителите на такива фирми, произвеждащи боклуци трябва да са в затвора. С малки глоби голяма наглост не се спира!

Ха, добър ден, г-н Министър, все едно това е новост и сега разбирате ... ама нали народа е прост и ще ви повярва ... То почти всички фсички фирми пълнят пилетата с вода и не само ... ама трябва да ги хванете по 3-4 пъти и тогава може би ще направите нещо ... смешна работа ...

абе не знам дали е игра за отстраняване на конкуренция, но при предишни правителства не е имало такива неща. защо ли?

Ами отговора е прост. Преди вземаха от всички и всички работеха както намерят за добре. Не познаваш герберската психика-всичко за "нас" и нищо за другите. Затова не е имало преди такива неща.

Много си хитър ти, бе ! Крадеца вика "Дрръжте крадеца !".

И в това отношение трябва да се черпи от богатия опит на Запад. Какви води, какви соли, когато пилето си има номер в магазина, съдържащ база данни за цялата му "биография"- къде е отглеждано, какво е яло и т.нат. и т.нат. Съмнявам се, че министър Найденов знае "биографията" на въпросните пилета, приготвяни във въпросната фирма. Никoй не би трябвало да посяга по този начин на храната, както го правят в момента в България. Хора, като тези от фирмата, които нямат уважение към здравето на сънародниците си, имат място в затвора !

Значи, ако обърнете внимание ще видите , че всички тези обработки на храните са регламентирани в някакви Европейски директиви. Знайно кой твори, предлага ,приема и въвежда тези директиви. Знайте по колко грешни пари (официално) вземат еврочиновниците. Сега хубавичко си помислете ,кой, кога ,защо поиска европейски съюз с разните му комисии, комитети, директиви и пр. простотии. Дали е направен за такива като Вас и мен!? Или си го създадоха вкупом ненаситни партии , и свързаните с тях индустриалци, банкери и пр. смукачи и мераклии за кьор-софра.

Ти купувал ли си пилешко от развитите страни в ЕС ? Не говори наизуст, ами иди да видиш какво се яде !

И какво като са я затворили? Тя ще се прекръсти в нещо друго и пак ще си прави същото! И това ли е единствената фирма, която помпа с вода пилците?! По-трудно е да се намерят някои, които не го правят, отколкото пълначи! Няма ли прокуратура за такива случаи, да ги насмете за систематично нарушаване на правилата за търговия, на изискванията за безвредност на продуктите, за чиста измама, за рецидив?! Мошеници долни!

Айде стига сте плюли де! От всичко разбирате мама му стара :)

Всеки ПОТРЕБИТЕЛ си заслужава ПРОИЗВОДИТЕЛЯ

Всичко това е прах в очите и затриване на конкуренцията с/у "наши" фирми. Аз съм купувал какви ли не пилета (и не само) и всичкото е наблъскано с вода. Веднъж за сравнение си купих едно селско пиле, и тежеше 1,6 кг. Сравних го с купешко пиле от магазина, и ми изглеждаше като щраус. Беше 2 пъти по-голямо. Проблема не е във добавената вода или сол. Ето какъв е ефекта от сиренето-Аз не купувам "млечен деликатес" или други продукти, а сирене. Нека на продуктите с добавки да пише с големи букви "ПРОДУКТ С 40% добавки", и потребителя да си избира.

нима само пилешкото месо о пално с вода,работя в супер маркет и мога да ви кая че и в пушените меса сащо има доста количество вода,така че доста вода сме изпили. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами тази ЕТ Малия Цонкова няма ли кой да я затвори тази прословута фирма ? за нея нищо не се казва и не личи да се взимат мерки . На такива като нея и другите от списъка първо да се наложи глоба от 100 000 лева която да не подлежи на обжалване , и ако бъдат хванати в повторно нарушение трябва да им се отнема лиценза и да се конфискуват машините и да вървят да се оплакват на арменския поп .

Голям ми е кеф да гледам как "бизнесменчетата-лаборанти" с по 3 аудита мрънкат недоволно.

Благодаря за коректността.Желая Ви хубав ден.ПРИЕТНА РАБОТА

Хане, хане, за съжаление си. Забравил си вкуса на кумиса и на киселото мляко. Забравил си и вкуса на истинската мръвка. Не дрънкай глупости.

Не виждате ли, че е затворена най-малката фирма. Просто това е измиване на очите. Прах и пушилка. А големите си работят, защото си плащат, където трябва. То затова се увеличи цената на всички хранителни продукти задото има ДББ. /Данък Бойко Борисов/ Ако мислите, че в другите пилета няма вода, жестоко се лъжете. Просто ги погледнете на витрината, то си личи. Истинско заклано пиле няма надути бутчета и гърди.

...го обичам форума, щото за нула време се просвещаваш. Форумците са информирана порода, веднага ще обеснят, че не е това, което си мислим. А написаната новина е вятър и мъгла.

Ами аз си ги спъхвам като са надути... Може и да са спъхнати и пак да са гадни.....

хора разберете това е пор1чка на градус за да извадят галус идр от играта галус отговарят на всички изисквания както европеиски така и наши всичко е мр1сна игра пор1чана от някои с пари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и тука глупост. никой не може да ти попречи да направиш стандарт и следиш за съответствие на маркираните продукти. Справка: когато накараха поне проформа да отделят 'млечен продукт' от 'продукт с растителни мазнини'. Елементарно е да се закотви стандарт за МЕСО което да е МЕСО, а за другото да си търсят търговски наименования, които да не подвеждат. Пък ако щат и сол на буци да слагат. Но не, разни дървени философи ужким загрижени за нас ни обясняват как липсата на свободен пазар била виновна, не можело заради ЕС, заради 45 години комунизъм, заради кефа на баба Мара или Пена, та въобще не можело... дрън-дрън.

Хора с тия работи няма шега! Нещата са много сериозни,за това дайте по сериозно,а не коментари от рода:чак сега ли се сетиха и тем подобни..Значи ножа е опрял до клокала и по принцип не да има някакъв допустим % а въобще да я няма.Ние ско искаме след като си го купим,може дами да си поставим колкото си искаме.Но да даваме пари за вода,и още редица други соли,които са много опасни моля ви! Закона трябва да е безкомпромисен и всеки засечен да се разделя със бизнеса си.Само така може да се оправят нещата.

каква шега бе дед-о. става въпрос... за много пари!

абе шашо, къде го видя въобще 'номалният пазар'?? чел си твърде много американски диплянки за 'свободен пазар' и 'демокрация' същото говно като 'комунизъм' и 'равноправие' е. бла...

хайде без глупости. рядко е защото е разредено преди това. ти май не си виждал истинско, издоено мляко. Или си забравил (ако въобще си помнил) какво беше през соц времената - не че ще се разплача за онзи период, но тука съвсем за канарчета ни вземате. А от човек който гледа животни съм си вземал истинско домашно кисело мляко, кравето е по-рядко - ама от Данон. А овчето - по-твърдо от някои сирена.

защо нашего брата е вечно недоволен, мрънкащ и нещо искащ ? само дето и той не знае какво ... Какво направиха досегашните правителства ? то не бяха коалиции, седесари, комунисти - грабнат кокалчето /ударението е на Е/ и забравят задължението си. Яви се един човек, който прави нещо съществено и ще го изядем .. Да, ама не ! той е горещ картоф, не се дава.

Напълно Ви подкрепям! Сегашното правителство поне се опитва да сложи някакъв ред. При предишните никой не се и опита да промени нищо! Все от някъде трябва да се започне и дано продължи, за да се доближим до нормалните държави. А освен пилетата и рибните филета са пълни с вода...

като нямат норми защо пълнят месото с вода ?

много правилна забележка. Едно съдържание или го има в описанието (спецификацията) на продукта, или то е сложено с цел измама (или друга, още по-лоша цел). Тук даже и стандарт не е нужен - ако е написал на опаковката, че има вложена вода и соли - проблема си е на потребителя. Стига да не е вредно за здравето, тогава едни други марди ще се почесват под корема и ще говорят 'ами тооо не можеееее'

Алооо,проверяващи! Я се разходете до Асеновград. Там има една мафиотска фирма "Бис-98". Там месото се инжектира със солена вода докато не стане 50% от теглото му. Силно се съмнявам във крайния ви успех. Ще ви купят.

Тази практика е много отдавна,поне от десетина години-чак сега ли се сетиха.Преди бях купила четири бутчета,като ги размразих теглото на водата излезе,колкото теглото на едно бутче?!?!

A tezi izmamnitzi ot GRADUS koga shte gi zatvoriat