Сръбското министерство на отбраната съобщи, че участниците в учението са изпълнили въздушен десант, който бил планиран за вчера, но бил отложен заради лошото време, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Сто и двайсет военни са скочили с парашути на летище Ковин от височина 300 метра. Скоковете са изпълнени от самолети С-130J с американски парашути МС-6. За петък са планирани скокове на спортното летище Лисичи Ярак.

По-рано пресслужбата на европейското командване на въоръжените сили на САЩ съобщи за началото на американско-сръбски учения, които ще се състоят от 14 до 17 ноември "по покана на правителството на Сърбия" на военното летище Батайница.

В маневрите ще участват около 100 американски военни от 173 въздушнодесантна бригада на сухопътните сили на САЩ, която е базирана във Виченца, Италия.

Метеорологичните условия на Балканите създават определени трудности за изпълнение на маневрите.

Регионът бе засегнат от циклон, довел до силни снеговалежи в Хърватия, Босна и Херцеговина. Сняг и продължителни дъждове валяха и в Сърбия. В сряда видимостта в централната част на страната беше 150-200 метра.