Към 8.30 часа е постъпил сигнал за възникнала между няколко леки автомобила катастрофа в тунела за ж.к. „Люлин“, в посока център, съобщиха от МВР.
Незабавно натам са насочени екипи на полицията и Спешна помощ.

При инцидента с повърхностни наранявания са дете и мъж. Те са откарани за преглед в болнично заведение.

Установено е, че 28-годишният мъж има контузия на гръдния кош, а момчето, което е на 2 години и 10 месеца, има контузия с хематом на главата. И двамата са освободени от спешната болница.

Работата по изясняване на причините за инцидента продължава.

Вижте снимки >>>


Става дума за два отделни инцидента. Единият се е случил в посока "Люлин", а другият - в посока Център, като в произшествията са участвали общо четири автомобила. Вероятно става дума за неправилно изпреварване, предаде Нова телевизия.

До приключване на работата на полицейските екипи на място временно бе спряно преминаването на превозни средства през тръбата на тунела. Движението вече е възстановено.

От Пътната полиция апелират към водачите да бъдат внимателни заради мокрите и хлъзгави настилки.

От сутринта на територията на София са станали 25 леки катастрофи.


Миналата седмица от КАТ съобщиха, че започват проверките на колите за пригодността им за движение при зимни условия.

Очаква се днес да излязат и съдебно-медицинските експертизи на тримата загинали при верижната катастрофа в тунела "Витиня" миналата седмица. Предстои да бъдат назначени и 14 съдебно-медицински експертизи по писмени данни на останалите пострадали. Продължават огледи на катастрофиралите автомобили. Десетки са разпитани.