Две катастрофи в тунела на ”Люлин” в час пик сутринта

4 коли се удариха в тунела на столичния кв. “Люлин“ сутринта. Дете и мъж са леко ранени.

Обратно в новината

Коментари - Две катастрофи в тунела на ”Люлин” в час пик сутринта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

humfry

Редовно в този тунел има движещи се с около 100! Преди години и редовно паркираха в релсите...

Най-страшното е вечер след 9:30 и в събота около 10:00 - селяните пердашат с поне 80 или за дискотека, или за село. А в този тунел контрол на скоростта няма, освен двата знака на входовете (които не записват номера и не пращат на КАТ)

Случват се такива неща в Ускорителя на елементарни частици. При това редовно. Та не е чак повод за новина чак.

Всички пътища в България са лоши!Каквато държавата,такива и пътищата!Каквито шофьорите,такава и държавата!Добрите шофьори се съобразяват с този факт!Многото цървул,мутри и безсмъртни джедай с бензин в мозъка и таралясници!Карат колкото вдига вдига колата!Много сори,но с този манталитет ще се очистите и в най-добрите пътища на Германия!

Точно в подкрепа на тезата ти е и настоящата новина - пътя в тунела на Люлин е отличен, има осветление и като цяло добри пътни условия. Същевременно всяка седмица има инциденти.

Типчно заглавие за проруска медия - "не били компютри а компоти"...

Там минават и каруци :)

Нищо ново - как беше диагнозата - 80% от катастрофите са заради "Сега ще ви покажа как се прави" - останалите 20% са - "Не бе, не се прави така - а ето така" =100%

Катастрофите в тунела не стават от бързо каращите коли, там тежки катастрофи няма. Стават предимно инциденти с ниска скорост, защото водачите спят. Днес имаше огромно задръстване и затова е станал инцидента, най-вероятно неправилно престрояване. Да, кара се масово с првишена скорост там, но тунела е прав и има добра видимост.

Има нещо вярно. На Цариградско и Околовръснотно стават повече и по-тежки инциденти, пък ограничението е 90 км. и няма тунели....

Не Ламанша, за тунела на Люлин говорим!!! Този тунел се намира в града т.е. населено място т.е. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 50 км/ч. какво като е право и осветено....аман от големи разбирачи...после ама как стана...е така стана!

Ами то огромното задръстване е станало именно, защото са се блъснали тези автомобили и беше затворено платното.

Имаше голямо затръстване още преди инцидента. От там са се изнервили и е станала белята.

Безодговорност на Пътна агенция, неподържани пътища и съоражения - това е. Пътуващите от Пловдив за Смолян могат да потвърдят лошото състояние на тунелите там- 3 броя. Дано да не стане и там нещо лошо, но трябва ли да се чака ? Къде сте ВИЕ отговотни фактори, които си взимате заплатките и си живуркате щастливо?

Заинтригува ме 1-ят отрицателен вот на предния пост.Или въпросният камилар му е умряла камилата, или не знае какво има в Орландовци та да поясня - там са Централните гробища.

Мръсните пътища е една от причините за увеличаване на спирачния път. От всички населени места в които съм минал, най-мръсна е София, по-мръсна е дори от Косовска Митровица. Най-опасно са органичните организми, разнасяни от събирачите и сортировачите на смет заедно стехните питомци, както и многото "граждани" с техните т.н. домашни любимци, множеството фирми, които изхвърлят безконтролно био други отпадъци. Кмете, кмете, най-лесно е да се режат лентичките, а подържането и контрола за кой е?

преди 89 и някъде до 94 пътищата в София и самата столица не бяха мръсни, когато дойдохте вие тук в столицата, тогава направихте кочината от която сте дошли!!!!!

Това е най-натовареният тунел в България, но за сметка на това е и най-опасния. Не съм минавал през него от година-две, но едва ли са му турнали осветление и сега. Гнусно е да минаваш през него.

Драги СЪкамилари, есента дойде, с дъжд и температури по ниски от летните - спрете да карате все едно сме в Либия през август месец, спрете да си яздите камилата все едно че сте сами на пътя, спрете да си показвате на кой е по бърза камилата - щото 5-те или 10-те минути разлика не са ви толкова важни пред лекарския кабинет или в Орландовци.

Браво ! (...ама да се надяваме че Има Хора с Експертиза И от дддруги ммместтта ;-)

Този тунел е много показателен. Основната причина са джигитите, дето се опитват да изпреварват по трамвайната линия, въпреки че извън тунела линията е по траверси и няма как да продължат. На входа на тунела (и в двете посоки) има светлинни табла за скорост, които даже превключват зелено-червено, ако си над 50. Познайте колко водачи минават на "зелено" от там? Лятото, на сухо, няма проблем, но в есенната киша става мазало. Защото тунелът се мие само по изключение и е мръсен като черен текезесарски път през нивите. За сметка на това, от към Люлин, всички прилежащи територии са раздадени за строителство, МОЛ-ове, бензиностанции, автомивки и т.н. Вместо да се направи виадукт, който да елиминира тъпия светофар, е създадена тапа, която да изнервя шофьорите и да ги подтиква да правят простотии в тунела!!!

Не са един и двама "нанизалите" се на трамвайните релси

Отдавна, от 3 години вече няма траверси отвън в посока центъра, а е асфалтирано. Преди, когато имаше траверси, наистина се нанизваха, защото на излизане от тунела в посока центъра изведнъж намаляваше видимостта и платното правеше леко отклонение надясно, така че джигитите директно влизаха в траверсите. Сега, обаче, продължават джигити да изпреварват в тунела през трамвайните релси и накрая на тунела в посока Люлин притискат движещите се в платното, за да влязат в пътя. Отделно от това на влизането в тунела и от двете посоки има огромни локви, които хората се опитват да заобиколят и също стават катастрофи заради това.

експериментирали са с люлинския колаидер и са ударли цели 4 елементарни части :) , големи сме. ЦЕРН мисля , че трябва да се учат от нас :)

Не знам що за катастрофа е имало в тунела на Люлин, но си загубих днес час и половина, за да заобиколя тунела, 2 часа след катастрофата не го бяха отворили...

Много смазка ...,много лош материал ...!

Много течност, много нещо се разлива...

loyola

Аз би споменал две основни причини за катрофите - тарикати, де се мушат отвсякъде, само и само да изпреварят ''балъците'', кои чинно си карат по правилата. Втаората приниа - лошото състояние на пътищата - неподдържани отточни съоръжения и огроми кратери по пътищата.

Стига глупости ,едно време бяха прекрасни , а , карай с 50км. пък да видим как ще се блъснеш ...,аман от глупаци хванали дядо Господ за шлифера !!!

Само сутринта днес Само в София - 25 ПТП ! ---- Гърбици. Навсякъде ! Съобразена маркировка/сигнализация. Навсякъде ! КАТ - на Всички невралгични места ! Състоянието на улиците ! ...и Много Работа на шофьор(к)ите със самите-Себе-си .

"Много Работа на шофьор(к)ите със самите-Себе-си", но много моля - НЕ КОГАТО ШОФИРАТЕ!

Определено ! (Благодаря Ви !)

Колко катастрофи и колко народ трябва да загине за да се усетят управниците ,че трябва да измият тунелите ,колко ще струват една две водоноски ,ясно е че от праха и газовете в тунелите се натрупва мръсотия която като се намокри от гумите става пързалка.

В този тунел карат с над 100 по трамвайната линия. Колкото и да мият, простотията няма как да изчистят. С това не отричам, че отговорните институции не си вършат работата, но и там работят същите хора, които вилнеят по пътищата, образно казано.

Съгласен съм ,че и в този и в другият тунел основната вина е на шоферите ,но хората по света мият редовно и пътищата не само тунелите ,но специално тунелите е задължително.

Имало е нещо разлято - няма начин да катастрофират иначе. И дървета няма там.

Добре измитите улици и супердподдържаната инфраструктура

Тираджиите карат отвратително,нали гледат от високо,просто са неспасяеми изроди......

.... е ти колко ТИР-а си видял в тунела ....

Така е, като карат разни таратайки и се влачат едвам-едвам. Аз с Пежото всички ги задминавам, щото е сигурна кола.

Джереми Кларксън, TopGear: "Видиш ли Пежо, знай, че го кара и-ди-от, скрий се някъде и го изчакай да отмине!".

Минуса изпрати на Джереми Кларксън.

Вицът за пежото не е смешен. Пробвай с друг

почвам вече да се замислям дали скоро няма да има някой терорист камикадзе в някой тунел

Поредният тесен за шофьорските ни възможности тунел! Това част от Плана Ран-Ът и няма нищо общо с прекрасните ни умствени способности.

На каручката с кончето отпред- това трябва да е основното транспортно средство за дива Вулгария. Тя още не е узряла за преминаване в друго ниво.

на този тунел му викат: българския ускорител на елементарни частици :)

Хора, който го е страх от самолети, не лети с тях. И вас като ви е страх от катастрофи, ми недейте се возете бе! Всеки на кола се качил, пък после - олеле!

Има знаци, маркировки, правила, които регламентират как и какво.

Искам да напишеш сега тук - "Аз никога не съм нарушавал правилата за движение" - тогава ще ти призная мнението.

Само да ти кажа, че в България маркировки почти няма. Само не се обиждай.

ти, изроде, скоте, искаш да ти се проследи айпито ли, що ли. или може би ти е малка чурката

Аз с моята Q7-ца по-малко от 80 не вдигам, че тя се затормозява, трепери, ще изгасне, тая кола просто не е направена да се кара с по-малка скорост.

Ма сбъркал си терена бе сладур. В Бг не може ти осигурим такъв. Или махай таратайката (щом не покрива целия диапазон от скорости значи е таратайка не се обиждай) или сменяй държавата.

Ти имаш Q7, колкото аз имам Ферари F488, пръдльо!

Та какво говорех за кампанията....? В този тунел леки проишествия стават почти всеки ден, но в последните месеци широко се тиражира всеки пътен инцидент , бил той малък или голям.Сами може да се сетите за причините за тази КАМПАНИЯ!!!

Хора, карайте си спокойно, както си знаете, стига сте ги чели тия глупости тука, и тия дето са много "възмутени", и те съм сигурен, че така карат, ама да се покажат сега колко са "съвестни". Не обръщайте внимание на такива псевдоморалисти.

Те хората си карат както знаят не ги мисли ;-) То и за това сме на 3-то място по загинали в катастрофи на 1млн. души. Дори гърците са далеч зад нас. Със или без твоето позволение ще си се трепем.....

и се случи. Не е за първи път. Защото влезат ли в тунела слабоумницете започват да настъпва газта като обезумели. Защо, след като на 100 м. след тунела ги чакат издадените релси на завиващия трамвай и светофар? Така или иначе ще трябва да спрат или поне да намалят за да не си строшат колата. Отговор няма, но идиотите край нямат.

Абе, вие не разбрахте ли, че ще си караме, колкото бързо си искаме. Айде стига вече с тая съобразена скорост, че ми писна! Като се ударя, ударя, то си е за моя сметка!

Като се удариш, моли се да не отидеш при Св.Петър.

Може пък да искам точно там да ида

Не! За моя и на стотици други на сметката ще бъде събирането на чарковете ти и болничните след това , което струва няколко хиляди лева

Еми проблема си е твой, не те карам аз да плащаш нищо, и не съм го измислил аз да е така. Ако зависи от мен, няма да платиш и една стотинка, но не зависи от мен.

ти, изроде, скоте, искаш да ти се проследи айпито ли, що ли

И тук е от разлята нафта, не може да е друго, в Люлин са шофьори за пример!

На изхода на Люлин да сложат бариера... :-)

защо бариера, може направо бетонни противотанкови блокчета...

Страхувам се от бързащи майстори на волана ,които буквално са се залепили зад моя автомобил. Тази сутрин намалих ,както се оказва от знака за пешеходна пътека до училище и този зад мен предприе изпреварване буквално на самата пътека като ми свиреше. Беше сумрачно и валеше. Господ опази някоя малка невинна душица.

Хора стига разливахте нафта на всякъде,не виждате ли какво става,пързалят се като бобслей,пу да му се невиди и разлятата нафта,веднага да опесачат.

да се въведе ограничение на скоростта на тировете не повече от 60 км. Да се движат само в крайна дясна по магистралите. Да се забрани да изпреварват коли и други тирове, че като започнат, става страшно. Иначе ще има още много да се "въртят", особено като завали сняг.

Да има минимална скорост по магистралите,например 80 и тогава ще разберете че не ТИР-овете са ви проблема.