Това съобщава във Фейсбук колежката й от радиото Ели Хауърд, цитирана от "Флагман".

Ани бе водеща на легендарното съботно поп шоу, което събираше пред радиоапаратите почти цялата българска младеж в онова време. За много кратко в началото на 90-те тя бе водеща и на телевизионното предаване „Вашата Ани“, което се излъчваше по „Ефир 2“, докато той бе оглавяван от Нери Терзиева.

Родена като Михаела Арнаудова, приела впоследствие псевдонима си Ани Арнолд, тя е внучка на известния български фолклорист, литературен историк, етнограф и член на БАН акад. Михаил Константинов.

Михаела напуска легално България в годините на комунизма, за да се обучава на Запад, но решава да стане невъзвръщенка. Започва работа в Би Би Си, където в началото води новини и публицистични предавания. Но най-голяма слава й носи съботното шоу, което тя години наред открива със своята запазена марка „Поздрави, приятели, от Лондон и от мен – вашата предана Ани“.

Шоуто на Ани бе спряно в началото на 90-те, а самата българска редакция на Би Би Си бе разтурена през 2005 г., след като британското правителство намали субсидията на радиокорпорацията.

В дните около смъртта й журналистът Божидар Божков публикува на стената си във Фейсбук запис на предаване на Ани Арнолд от 1987 година, без да подозира за нейната кончина.

Нямам обяснение защо пуснах този запис тогава, без да знам, че току-що е починала. Помня, че бързах, защото ми предстоеше пътуване за София, но нещо ме теглеше непременно сега да кача записа на цифров носител. В годините на комунизма Ани правеше разкрепостено шоу, с което радваше много българи. Лека й пръст“, каза пред „Флагман“ Божков.