"Изготвени са няколко експертни заключения. Разследването не е приключило, но на база експертните заключения и на събраните доказателства до този момент, Бисер Андреев е обвинен", обяви говорителят на Софийската окръжна прокуратура Нина Панчева, цитирана от "Фокус".

Обвинението срещу младежа е за нарушение по Закона за движение по пътищата вследствие на управление на моторно превозно средство, при което е причинил смърт на повече от едно лице, предаде БНР.

Жестоката катастрофа стана на 5 август около 1 часа през нощта на бул. "България" в района на площад "Ручей". Тогава по време на среднощна гонка 21-годишният Бисер Андреев и 23-годишният Людмил се удрят, колите им -  Ауди А4 и БМВ, се качват на тротоара и помитат двамата пешеходци - 39-годишната Паула Тодорова и 34-годишният й приятел Николай Спасов. Двамата умират.

Разследването установява, че двамата шофьори не са употребили алкохол, но са имали малък опит зад волана. Тъй като бащата на Бисер - Венцислав Андреев, е прокурор в Софийската градска прокуратура, делото бе поето от Софийската окръжна прокуратура. По информация на в. "Труд" автотехническата експертиза за скоростта, с която са се движели колите, е готова, но резултатите се пазят в тайна.

На другия шофьор - 23-годишния Людмил не са повдигнати обвинения, допълва БНР.