Инцидентът е станал около 13 часа на 156-тия километър на аутобана край Раковски.

Според първоначалната информация, товарен камион е спукал гума, преминал е през разделителната мантинела и се е преобърнал в лентата за движение в посока Бургас, а в него се блъснал лек автомобил "Ауди" с добричка регистрация.

Вижте снимки >>>

При удара на място е загинала 43-годишната съпруга на шофьора на ТИР-а, която е пътувала с него. Камионът е бил управляван от 50-годишен водач от Съединение.

Пострадали са 47-годишният шофьор на леката кола и 44-годишната му съпруга. Двамата са откарани в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. От лечебното заведение съобщиха, че мъжът е в съзнание, контактен и няма опасност за живота му. Той е с травма на ръката. Изследванията на съпругата му пък продължават.

До приключване на огледите движението в района на катастрофата се извършва в лявата лента в посока Бургас. Очаква се трафикът да бъде възстановен около 20 ч.

Вчера двама души загинаха при тежка катастрофа между ТИР и микробус на пътя между Харманли и Симеоновград. Поради несъобразена с атмосферните условия скорост шофьорът на ТИР„Волво” е загубил управление на десен завой. Навлязъл е в лявата пътна лента по посока на движението и е ударил челно микробус „Форд”. Загинали са 19-годишният шофьор на буса от Симеоновград и 34-годишният му спътник.