ТИР спука гума, смаза кола на ”Тракия” (снимки)

43-годишна жена е загинала, а мъж и жена са ранени при тежка катастрофа на магистрала "Тракия", предизвикана от спукана гума на ТИР, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - ТИР спука гума, смаза кола на ”Тракия” (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо тровете ни ги наказват.Чичо паричко

движението,ТИР на магистрала с отлични гуми и шафьор.

Тук маи много хора не са наясно със скороста на един ТИР. Всеки ТИР е електронно ограничен откъм скороста.Проблема е само в гумите на БГ ТИРовете и в зад воланното устройство.Те книжките си ги купуват ама опита си им остава заврян в гъ.а

Жалко за жената. Поредният загубен живот по нашите пътища. Не мога да знам какви са причините за спукването на гумата в конкретния случай, трябва да има засилен контрол на големите камиони. Много често гумите им са гладки като стъкло от износване, а понякога даже и теловете отдолу се виждат. Така че съответните органи да вземат мерки, а не просто да висят зад храсталаците като отпуснати полови органи и да размахват палките за 10 лева рушвет.

Как се пука гума на ТИР по магистрала!?!От гвоздей,едва ли!От свръх напомпане,не вярвам!

Пукат се както всички гуми по света

Тодаре, коги времето е "горещо" хвърчат от тировете "обелки" от регенератите и се пукат гумите им на поразия! 70% от БГ тировете са с "изядени" галоши!

Крайно време е властите(ако има такива)да вземат мерки.Проверки и санкции.С лоши гуми да ги спират автоматично от движение,и яки глоби.Омръзнало ми е когато вляза в България да заобикалям парчета от разпаднали се гуми по магистралите.Дори и не си ги пребират,смотаняците.Не сам виждал подобно нещо по европейските пътища.Дааа ама контрол има.За какъв чеп е това ДАИ?....за рошвети! Всички сме виновни за това положение.Горко им на невинните!

нищо не казваш за дупките по пътя.

кое наричате аутобан? За да спука гума камион, вероятно е междуселски път с дупки.

Това не са магистрали, а нещо като ускорен път по който се движи всякакъв транспорт с колкото си искаш и можеш. Спукал гума ами да проверят ДОТ на гумата не само да мерят грайфер това са пълни тъпотии. Нито магистрали, нито трафик, а и чух, че лятото щели да пускат товарните и по жегите, тя сега си е на вълни да видим през есента на какво ще прилича! Успех на начинаещите!

Не е само държавата. Не може на всеки тир да сложиш по някой да му проверява гумите. Не ми е ясно с какъв ъкъл ще се качиш на подобно возило и да караш с над 100 км/ч по магистралата.

Когато дойде лято, задължително се изпуска въздух от гумите, защото от топлината се разширява. Ако ТИРаджията си беше проверил гумите навреме, може би щеше да се избегне този инцидент. Казвам ако, защото това е само една от предполагаемите причини, но твърде вероятна.

Има азот за целта, плюс това - все си мисля, че тировете имат датчици за следене на налягането.

Що бе, Жоро, азотът не си ли увеличава налягането при нагряване?

Това са глупости, за да гръмне една гума трябва налягането и да е много по високо отколкото може да стане просто от жегата. Гумите си се помпат нормално през лятото.

Често и само от любопитство поглеждам гумите на разни камиони, спрели на бензиностанция край магистрала. Ами, в повечето случаи те са джам-гладки. Няма ли контрол?

Мит е, че имаме магистрали: - съществува формула, която свързва икономическия растеж с плътността на дясната колона товарни автомобили. Малко повече растеж и магистралата остава с 1 лента. Т.е. - "Тракия" не е баш магистрала. - тировете и другите големи товарни автомобили са много специфична опасност и натоварване на пътната настилка. Шофьорите им пък са по правило едни от най-уморените участници в движението. В перспектива товарен и пътнически трафик някак трябва да се сепарират.

Ама моля ви се, нали няма нужда тировете да се спират от движение в горещините...

Е как така се преминава разделителната мантинела на магистрала? Ако тя не може да удържи превозните средства да преминават в срещуположното платно тогава няма право да се нарича магистрала. Мантинелата е безмислена ако всеки тир спукал гума може да ти излезе насреща.

Тази мантинела няма ли за цел и да не те убие като се блъснеш в нея? Ако трябва да спре тир да не премине познай какво ще се случи като се блъсне лек автомобил в нея...

Има си за целта стандарти, така че, хем да задържа камиони, хем да не те убие. У нас на хартия е приет европейския стандарт EN1317, който покрива тези изисквания. Де факто, плащаш винетка и се молиш, да не срещаш мечка.

USA са го измислили. Между двете посоки на магистралата имат дерета. Ако някой изкърти мантинелата попада в дерето и не може да го изкачи и да навлезе в насрещното. Е не е на всички магистрали, а там където терена е равнинен.

Дира, стига се излагахте със снимки, неотговарящи на действителността! Платени ли сте, какви сте...???

Планът Ран-Ът за контролиран геноцид над българската нация тече с пълна сила. Правителството на Боко Тиквоня е изоставило пътното движение на произвола на съдбата. Освен няколко рекетьори пътната полиция само брои труповете. Вижте там където правят ремонтите из центъра на София - наглицигански банди от таксиджии и мутри са паркирали на два реда точно из стесненията и кръстовищата (Патриарха преди Витошка например). Няма жива сила която да ги помръдне. На изхода на Стрелбище (Нишава) Литовски бандити направиха авто мивка и бардак за масла. Хората не могат да излезнат с часове от квартала. Има катастрофи и кавги всеки ден. От 1 година две ченгета си затварят очите и прибират рушвет за това. Така е навсякъде ... Пътната полиция е скопена, безпомощна и корумпирана след 10 годишно ГЕРП управление на МВР.

Чугун, там ора са загинали заври си подпорните точки дето ти ги дават от посрано 20 у гъза!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Предлагам: Водач на нещо по-голямо от нормална кола, с бакалавърска степен от Пожарникарския Институт, ,Медицинска Академия, Военна Академия и опит в събаряне по невнимание на Народно Събрание... Ако имам власт, ама няма кой да ми е даде, всички катили по пътищата ще им е...а м....та от раз

Тия малумни и некъдърни шофьори на влекачи докога ще избиват хората по пътя?!?! Тоя ненормалник със сигурност е набил спирачката за да прелети у насрещното след като му е гръмнала гумата!!! А като го гледам и с кви галоши е тръгнал. Сега у затвора требе да влезнат освен шофьора и чорбажията му!!!! Дайба!!!!!!!!!!!! Като вземат книжка не ги ли учат как се карат камьони??????

Така е! И така ще бъде, докато има тъпанари, които считат, че ще се учат как се "карат камьони", след като вземат книжката, а не преди това...

Сигурно тирът е спукал гума, защото асфалтът е много гладък в този район....

Мисля да се прибирам това лято на ваканция в България, ама не знам по кой маршрут да мина, и с какво средство да се прибера да в къщи?!... Някакви идеи? ...... Съболезнования, това е тъпа ситуация

И аз смятам да се прибирам това лято с колата, но като гледам какво става по улиците и се разколебавам. Самолет?

това не е, нито тир, нито камион,...това е, поне 20 годишна купчина скраб, която отдавна е трябвало да бъде нарязана и претопена!! само като му видях, две от гумите на ремаркето в какво състояние са, а за предните на влекача нямам коментар, но за да гръмне едната е ясно!! в европа след третата година почват да мислят как да се отърват (продадът), а до петата са го заменили с нов, но в бг-то, това е положението: "с трици маймуни не се ловят"!! но, не са виновни водачите толкова колкото шефовете им, а пък и до някъде държавата, че разрешава на такива бунища да се движат по пътищата и да убиват невинни хора!! ;))

викаш вместо да си смени гумите, директно камиона да се изхвърля и нов, а? Да ти имам кривата логика.

Предна лява гума на влекача кърти. Други две гуми на ремаркето също са галоши. Дори резервната му гума има по добър грайфер обаче е с друга шарка. В Англия де то ги мислим всеки два болта от колело на автобус и камион са пломбирани една с друга с пластмасова пломба. А си я махнал я ти е скъсан гъза.

ТИР терорът трябва да бъде спрян. А сега и отпадна забраната за спиранехна тировете при над 35 градуса.

Водач от Съединение, а номерът румънски. Тия за малоумни ли ни имат? Или просто пробутват неавтентични снимки.

Ето няколко бързи мерки, които може да се приложат в рамките на 1-2 седмици и при съответния контрол върху спазването им да имат положителен ефект: - макс. скорост на тировете по магистрала 70 или 80 км/ч - забрана на гумите регенерат - забрана за движение както досега - петък и неделя вечер

-Забрана на ТИР да се движи в Крайно ляво платно на магистрала. -Забана на ТИР да испреварва ДРУг ТИР

Поредният неграмотник. Ако сте водач на МПС не ми е ясно как сте се сдобили със свидетелство са управление на МПС. Вие не правите разлика между платно и лента за движение. Един празен модерен тежкотоварен автомобил може да ви направи луд на магистралата ако иска. Проблемът не е в забрана за изпреварване, а по какъв начин се прави.

Така е, защото тировете летят със 100 км/ч. Изобщо не ги интересува, че застрашават живота на другите участници в движението....

С мутри на власт не може да очакваме подобрение. Не може лятото или при тежки зимни условия да препускат тирове. На границата всички тирове да се качват на вагони. Само така ще се намалят такива инциденти и ще се намали амортизация на пътищата и бдж ще има и приходи а няма само да се точи от чиновници и тихни частни съучастници.

Нито Тира,нито номера,нито мястото отговаря на написаното! По-добре нещо автентично да бяхте снимали, например как министър Павлова с нейния хубавец шефа на АПИ подписват разрешението в жегите тирове да карат по АМ.

Крайно време е да се разбере, че машината си е машина....винаги може да даде фира, да спука гума, да блокира.....но когато скоростта е до 80 км/ч, тогава и овладяването на колата е възможно, и ударът е по-слаб, и пораженията върху хората не са смъртоносни.....Вярно на магистрала се увличат да карат бързо, но с тия гуми и с тия кошници....мерака за висока скорост е голям, ама трябва да има и покритие.

Не знам с какви гуми са, но в проливен дъжд да караш със150-170, че и повече..........това е убийство. С Ганьо наглава не се излиза.

Вярно е. Днес преди обяд на АМТ ме застигна пороя (точно след Пазарджик), беше толкова силно ,че се наложи са спра под един мост ,защото не виждах пътя и със сигурност щях да направя някоя глупост. Други също спряха или поне караха с ниска скорост, но тези със скъпите коли не само не спряха ,ами летяха с по 130-140 в лявата лента. Абсолютни самоубици!

аха няма нищо общо. Ти си тъпото парче. Какъв трябва да е етноса?

Въпрос: абе защо в нормалните държави тировете не пукат гуми и не се преобръщат през мантинелата в насрещното? отговор: защото не карат със стари гуми 15-употреба и спазват ограничението на скоростта.

Отвори си Youtube и гледай руски тираджии! Машаллах!

и защо трябва да ме интересуват руски тирове?

А ти що мислиш, че не се случва? Или щом БТА не съобщава значи не се е случило.

с тия сликове и реенерати в който карат по жегите е ежедневие да видиш пръснала се гума не тир.... за псоледната годиан съм видял 3

от насрещно движещи се леки коли...

Книжка за ТИР не се дава туко-тъй. Не са много циганите-тираджии. Така, че не търси под вола теле.

Така е като жалкият транспортен министър след като оправи ДАИ /рушвети отвсякъде за да са в движение стари автобуси и камиони/ опря до споделените пътувания. А какви гробници се движат по пътищата не го е еня. Нали сухато капе.

демокрацията ще оцелее, но ние не !

Да се забранят регенератките. По АМТ, буквално на всеки километър е пълно с разпаднали се гуми регенератки. Като хвърли горния слой, по черната диря на каучука се вижда накъде е заорал камионът. На мен ми се случи, секунди след като го изпреварих, камион да "хвърли" регенерата. Гледката в огледалото беше уникална. Парчета гума летяха като шрапнели, а камионът се гъна като змия, докато накрая някак успя да спре в тревата след аварийната.

Много стари тирове циркулират, отзад нямат почти светлини- кой ги пуска на пътя не е ясно...

Е кой да ги пуска - ПАРИЧКАТА, то се знае.

То понеже едни "умници" от правителството и една агенция "Пътна инфраструктура" решиха (по-скоро им платиха), че през лятото тировете не представляват заплаха... за асфалта... И ето ги резултатите...

Тоз румънец ли е?

тази снимка е през зимата, не е този тир и това не е АМ-та....

турските тираджийски кретени карат с над 100 редовно! интересно дали това го правят само в България, как мислите?!

приятелю, по германските аутобани тировете карат със 120 и ако не искаш да си в тяхната колона, трябва да се движиш минимум със 140 и да имаш резерв поне още 20км/ч за комфортно изпреварване и да не пречиш на по-бързите от теб

До колкото знам, огранияението им е 100, но понеже никой не ги глобява до 110, всички карат със 110. Също доста от камионите са с ограничители на скоростта.

Пишеш глупости!

А колко ленти са германските аутобани, а? За това няма ли да ни осветлиш? Щото това тук нашето е карикатура на магистрала

ТИР спука гума, помете кола на Тракия Като чета новините за катастрофите в страната и броя на убитите, вече съм убеден, че човек има по-голям шанс да оцелее в ивицата Газа, или в Сирия.

Със сигурност,там имаш шанс да се скриеш и да се опазиш, а по нашите пътища не знаеш от къде,какво , ще ти връхлети

То вече човек , като тръгне на почивка, тръгва със страх , а не с радост. През цялото време, докато шофираш очакваш, някой дрогиран, пиян , или без книжка да те прати на онзи свят,