На 3 юни 65-годишната Дияна Петкова, която бе камериерка в хотел в Слънчев бряг, бе изритана брутално в главата от шведа Ралф Сундберг. Жената бе със счупена челюст, а туристът бе задържан и обвинен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Още след ареста му шведът заяви, че е бил дрогиран и пиян и не помни нищо от случилото се, но съжалява много и няма обяснение как е могъл да направи такова нещо. Вчера Районният съд в Несебър го освободи от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало и му наложи глоба в размер на 4500 лева.

Има корупция в съдебната система. Изобщо не ги интересува общественото мнение, когато трябва да вземат пари. Масата хора, които познавам и с които разговарям, казват, че изобщо не може да разчитаме и да вярваме в институциите”, коментира Дияна Петкова пред Нова телевизия.

Жената бе категорична, че истинското възмездие за Сундберг ще е в паричното обезщетение и тя ще продължи да го търси. По думите й, разкаянието, демонстрирано от шведа пред съда, е фалшиво.

"Все едно пак ме е ритнал, но не физически, а душевно този път", каза още Петкова.

Тя счита присъдата за "абсолютно неадекватна", "обидна за нея и за държавата, наречена България". Диана Петкова призна, че си търси в момента работа. Преди да започне работа като камериерка, тя е била икономист-статистик.