Тригодишно дете е с опасност за живота след катастрофа край Мадан. Детето е пътувало в автомобил, управляван от майка му, която на завой изгубила контрол над превозното средство, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Елена Стоилова.

Семейството пътувало по главния път Смолян - Мадан. Момиченцето било на задната седалка, на детско столче, заедно с 9-годишната си сестра. На завой 31-годишната шофоьрка от село Ловци загубила контрол над превозното средство и то изхвърчало от пътя. Автомобилът преминал през стръмен склон и спрял 14 метра от платното за движение.

Майката и по-голямото дете са без наранявания.

Пострадалото дете е прието за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Свети Георги" в Пловдив със счупване на свода на черепа.

Взетата проба за алкохол на водачката е отрицателна. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

От МВР съобщиха по-рано, че един човек е загинал, а 34 души са ранени при 27 катастрофи в страната за изминалото денонощие. В София са станали 35 леки и една тежка катастрофа с един пострадал, при които няма жертви. 

От началото на месеца в страната е имало 370 пътни инцидента с 19 загинали и 442 ранени. Катастрофите от началото на годината са 2895, със 168 жертви и 3588 ранени.