Мъжът претендирал за печалба от джакпота в размер на 382 539.67 лева. При полицейската операция освен собственика на фиша са задържани още четирима души. Всичките са от Пловдив.
Задържаните са петима членове на ромска фамилия от пловдивския кв. Столипиново, пише "24 часа". Собственикът на фиша е 40-годишният Сергей Атанасов - който бил тотоманиак.

Акцията е предприета след сигнал от изпълнителния директор на Български спортен тотализатор. В сигнала се посочва, че в централата на тотализатора е получена молба за изплащане на парична награда от печалбата - шестица от 1-во теглене на играта "6 от 49" на тото 2 от 31 тираж, теглен на 21 април.
От тотализатора установили, че тотофишът не е печеливш. След съпоставянето на отрязък "А" и отрязък "В" било установено, че съществува разлика между отбелязаните числа.

Проверката за подправянето на фиша е започнала в края на април в районната прокуратура в Пловдив. 

Механизмът на измамата е прост, обясниха криминалисти. Притежателят на фиша слага картон върху отрязък А и попълва само отрязък Б, който се регистрира в системата на тотализатора. Така горната част остава чиста и в нея през индиго се попълват печелившите числа, когато тиражът се изтегли.
Престъпление е не фалшифицирането на фиша, а опитът с него да се получи печалбата, обясниха юристи.

"Самосезирахме се след публикации, случаят се проверява от икономическа полиция", обясни говорителят на прокуратурата Галина Андреева. Мъжът ще бъде обвинен за използване на официален удостоверителен документ, съобщи за "24 часа" зам.-районният прокурор на София Руси Алексиев. Ако не бъде доказано, че той сам е фалшифицирал фиша, го заплашва единствено глоба. В противен случай Сергей Атанасов може да отнесе до две години затвор или принудителен труд.