Според изданието има опасения за евентуален атентат, поръчан от Иран, срещу израелските спортисти в Лондон.

След самоубийствения атентат срещу автобуса с израелски туристи в България Скотланд Ярд и британските разузнавателни служби правят преоценка на заплахата за израелската делегация на Олимпийските игри.

"Сънди таймс", цитиран от АФП и БТА, допълва, че израелското правителство е изпратило агенти на службата за вътрешна сигурност Шин Бет да пазят олимпийската делегация. Израелското разузнаване Мосад също е изпратило екип с кодово име "Байонет" в Европа за издирването на група предполагаеми терористи, заподозрени, че работят в тясна връзка с Иран и "Хизбулла". Според източници иранският корпус на Революционните гвардейци е вербувал няколко европейци, приели исляма - двама от Германия, един швед и двама британци.

Високопоставен израелски военен командир опроверга информации на британския вестник "Сънди Таймс", че израелските разузнавателни служби са изпратили спецекип в Европа, за да арестува терористи, готвещи атентат на Олимпиадата в Лондон. Това са измислици, заяви по военното радио о.з. генералът Амос Гилад от министерството на отбраната. Трябва да се съблюдава известна мярка, чувство за пропорции, макар да има опити за (антиизраелски) атентати от страна на Иран и на "Хизбулла" в няколко страни, добави той, цитиран от АФП и БГНЕС.

Бомбеният атентат, който уби шестима в българския черноморски курорт, засили опасенията от повторение на атентата по време на олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година, извършени от палестински терористи. При тях загинаха 11 израелски спортисти и треньори.

Неизвестна организация, наричаща се "Основа на джихада" (Каида ал джихад, Qaedat al-Jihad), в съботапое отговорността за терористичния акт в Бургас, съобщи сайтът ynetnews.com. Българското МВнР обаче опроверга информацията.