Гери страда от тежко онкологично заболяване и след призиви за събиране на непосилните за нейните родители 600 000 евро за лечение в чужбина хиляди българи помогнаха.

Сега детето е на път да сбъдне своята мечта – да оздравее. Гери вече може да разчита на над 1 милион лева, за да получи лечение в германска клиника.

570 хил. лв. има в момента по дарителската сметка на детето, съобщи майката Камелия Младенова по Нова ТВ. Спонсор е обещал 300 хил. лв., а Фондът за лечение на деца е одобрил отпускането на до 500 хил. лв. за лечението в Германия.

Майката на Гери каза, че събраната сума надвишава тази, от която имат нужда.

250 000 евро струва лечението, а антитялото е 350 000 евро. То не се поема от Фонда за лечение на деца, защото се води експериментално лечение.

"Притесняват ме разходите за едногодишния престой в Кьолн. Давам думата си, че остатъкът от парите ще го даря на нуждаещо се детенце. Не искам да вземам нито една стотинка повече", категорична беше Камелия Младенова.

По искане на лекарите в Германия още следващата седмица детето и майка му ще заминат за клиниката в Кьолн. На 14 декември е първата химиотерапия в Кьолн по експериментално лечение. То ще продължи една година и един от най-големите разходи на семейството ще бъде престоят в хотел през това време в Германия.