"Не мога да нося отговорност за действията на лица, които познавам от преди десет години и оттогава нямам отношения", коментира пред журналисти в парламента Добрев, цитиран от БТА.

По думите на червения депутат в България "всеки може да бъде арестуван". "Доколкото знам, лицето Ангел Дерменджиев е един сериозен бизнесмен, защото лично Павел Димитров (местният лидер на ГЕРБ във Варна - бел. ред.) и Бойко Борисов му откриха завода за боклука (вижте в галерията), добави Кирил Добрев и посъветва медиите за повече информация да се обърнат към тях.

Дерменджиев е управител на "Пътстрой - Варна" и член на борда и на  "Екоинвест асетс" АД, която беше избрана от общината във Варна да изгради завод за боклука за 50 млн. лв.

При акцията на МВР в София беше задържан и Севдалин Минчев-Севдо (42 г.), издирва се и техен съучастник. От вътрешното ведомство съобщиха, че участниците в престъпната схема са придобили чрез използване на сила и внушаване на страх с цел извличане на облаги около 1,5 милиона лева.