Бившият служебен министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев бе избран за председател на Управителния съвет на Столична лекарска колегия, съобщиха от съсловната организацията.

Д-р Меджидиев получи подкрепата на 343 делегати по време на Отчетно-изборното събрание на колегията. За другия кандидат за поста - д-р Иван Вецев от Втора САГБАЛ "Шейново" гласуваха 125, предава БТА.

За заместник-председатели на районната колегия лекарите в София избраха д-р Ваньо Видков, който бе начело на СЛК до момента, ще отговаря за ресор Болнична помощ; д-р Катя Захариева от 28 ДКЦ е преизбрана на поста заместник-председател с ресор "Специализирана извънболнична медицинска помощ", а д-р Николай Брънзалов, общопрактикуващ лекар ще отговаря за ресор "Първична извънболнична медицинска помощ".

Единодушно на поста главен секретар на съсловната лекарска организация в столицата преизбраха проф. Любомир Алексиев от Военномедицинска академия. Неврохирургът от УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" доц. Николай Велинов оглави Контролната комисия колегията. Педиатърът от УМБАЛ "Лозенец" доц. Йорданка Узунова отново застава начело на Комисията по професионална етика.

Отчетно-изборното събрание на СЛК излъчи и делегати за събора на Български лекарски съюз, който ще се проведе през септември