Процесът ще се гледа в съд в Тулуза, в южната част на страната, съобщава сайтът на телевизия Те Еф 1, цитиран от БТА.

Подсъдимите са на 22, 24 и 37 години. Тримата са турци от кюрдски произход.

На 21 август 2009 г. имомичето Жули избягало от къмпинга Елн, близо до Перпинян, където прекарвало ваканцията си с баба си и дядо си. Снимката на Жули е широко разпространена във Франция и момичето е обявено за издирване. Два дни по-късно, на 25 август, в 3 часа през нощта тя е намерена по бельо да блуждае безцелно недалеч от моста Миним в Тулуза. Медицински преглед показва, че момчето е изнасилено.

Заради колективното изнасилване освен турците е арестувана и българска проститутка, 31-годишната Величка Найденова, която е съдена за съучастие в сексуално насилие.
От разследването става ясно, че след като е избягала от къмпинга, Жули е била откарана в Тулуза от мъж, на когото доверила, че иска да избяга. След като се озовала в търговски център в Тулуза без пари, Жули е срещнала един от тримата си насилници, който я отвел в колата си и я изнасилил в местен парк. После момичето е насилено от втория подсъдим.
След това двамата я отвели в дома на българската проститутка, приятелка на един от турците, където последвало още насилие, в което участвал и третият подсъдим.

Накрая тримата обвиняеми изоставили момичето, когато заминали за Испания на 23 август 2009 г.

Подсъдимите твърдят, че са правили секс с Жули с нейното съгласие. Тя отрича. Нейният адвокат казва, че тя е ужасена от мисълта, че ще види насилниците си по време на процеса.

В навечерието на неговото начало Жули е била настанена в дома за бездомни младежи, но е бягала многократно от там с наближаването на делото.

Аферата породи голям обществен отзвук във Франция.