Повод за пресконференцията на управляващата партия стана брифинг на социалистите, в който те атакуваха ефективността на проекти, изграждани по времето на ГЕРБ, съобщи БТА. 

БСП: Най-скъпите проекти на ГЕРБ са неефективни >>

Явно нервите на БСП не издържат вече, докато въпреки летния сезон правителството продължава активно да работи по големите инфраструктурни проекти в страната, заяви Цветомир Паунов от ГЕРБ.

Процедурата за интермодалния терминал край Пловдив е абсолютно открита и честна, минала е през нотификация на ЕК за наличие или неналичие на държавна помощ, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски.

По думите му две правителства на БСП - на Станишев, и на Орешарски, са потвърдили, че този проект ще се реализира чрез концесия.

Московски предложи на Георги Свиленски от БСП да оглави държавно дружество, което да постигне по-добри финансови параметри от концесионния договор. И ако той успее, Московски пое ангажимент да си подаде оставката.

При управление на БСП са били сключени 14 концесионни договора за транспортна инфраструктура и 3 приватизации на най-големите държавни транспортни компании. В мандат на БСП е имало и три концесии с по един кандидат, посочи Московски.

И в най-смелите си мечти не съм си представял, че БСП ще реализират в техен мандат толкова дясна политика, коментира още той.

Зам.-председателят на СОС Николай Стойнев заяви, че последният ремонт на "Орлов мост" е бил преди 11 години, когато фирмата изпълнител е била глобена с 300 000 лв., заради некачествена дейност. Горе долу толкова струва и сегашният ремонт на кръстовището, уточни той.

Стойнев каза, че през 2009 г. от БСП са берели макове на полето при "Садината", а тогавашното правителство е правило всичко възможно да спира изграждането на завод. Сега там функционира един от най-модерните заводи за преработка на отпадъци в Европа, подчерта той.

По отношение на протестите на жители на кв. "Стрелбище" срещу строеж в зелено пространство между булевардите "България" и "Петко Ю.Тодоров" Силвия Христова заяви, че общинските съветници от ГЕРБ са твърдо за запазването на това място като зелена площ. Към момента няма влязъл в сила подробен устройствен план, който да разрешава строителство на това място, уточни тя.