Бившият премиер е сигурен, че твърденията на Найденов не са верни, защото Цветанов му се заклел в децата си, че не е извършил такова нещо, предаде "Фокус". 
"Миро да излезе и да се закълне, че при мен е идвал с тази информация, че Цветанов ме е подслушвал мен както и останалите министри от кабинета ми", добави той.

Пред журналисти в Златоград, където е на предизборни срещи, Борисов цитира Библията като каза, че няма ненаказано добро и Найденов е кадрова грешка на Цветанов. 
„Въпреки това няма да искам неговата оставка", категоричен бе Борисов и добави: „Най-малко Миро може да се оплаква от Цветанов. Той винаги е имал неговата подкрепа". 

Относно това, че през годините се е усещала защитата му върху Найденов, бившият премиер заяви, че го е защитавал в моменти, когато са искали неговата оставка, виждайки, че прави нещо добро за сектора, за който е отговарял. 

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че Цветанов е моторът на партията и е изключително важен за всички. 
„Моля се всички, които толкова настоятелно искат да отстранят Цветанов да се стегнат и аз съм убеден, че всичко ще излезе наяве. Ние заставаме зад главния прокурор Сотир Цацаров, защото аз му вярвам”, каза Борисов.

Той нарече инсинуации коментарите, че Цветанов го държи с нещо и заради това не го отстранява.

"С какво ме държи? Ето, партията му я давам веднага, аз не искам да се занимавам с партийна работа, това ми е смърт да се занимавам със структури, аз искам да строя и да управлявам - това, което мога. Партийното строителство изцяло му е дадено, идва накрая списъкът при мен, гледам ги, не ми хареса някой, драскам и слагам. Цветанов беше 3 години председател на партията, всичко беше в него и ако иска, няма да ми я даде. Така че на Станишев може да му предадете, че ГЕРБ е на Цветанов”, заяви бившият премиер.

И Борисов, и Цветанов, които са заедно в Златоград, дадоха да се разбере, че нямат намерение да последват призива на БСП да напуснат политиката. От левицата заявиха, че според тях бившият премиер е поръчител на подслушването и призоваха президента да се намеси.

Росен Плевнелиев обаче коментира, че прокуратурата трябва да докаже дали наистина Цветан Цветанов е подслушвал останалите министри.


АНКЕТА: Защо Найденов обвини Цветанов?

КРЪСТОСАН ОГЪН: Кой казва истината - Найденов или Цветанов?